Carlos Ghosn și Nissan, aproape să fie acuzați oficial pentru încălcarea legilor financiare: Ghosn are 60-70% șanse de condamnare, susține presa japoneză

de Paul Cosma
Vineri, 07.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii sunt așteptați să pună sub acuzare, în mod oficial, atât pe Nissan, cât și pe fostul său președinte, Carlos Ghosn, pentru încălcarea legilor financiare ale Japoniei, potrivit presei nipone.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și un alt director, Greg Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

Presa japoneză susține acum că, atât Nissan, cât și Carlos Ghosn, urmează să fie puși sub acuzare oficial pentru încălcarea legilor financiare, iar asta se va întâmpla pe data de 10 decembrie. Inculpat ar urma să fie și directorul Greg Kelly.

Ghosn și Kelly se află în detenție din data de 19 noiembrie, fiind reținuți sub suspiciunea că au “ascuns” zeci de milioane de euro prin declarații financiare false.

Un fost procuror al Parchetului Public, consultat de presa japoneză, a spus că șansele de condamnare a lui Carlos Ghosn sunt de 60-70% dacă va fi pus oficial sub acuzare.

Potrivit Nikkei, Nissan a transmis că este în strânsă cooperare cu anchetatorii, iar Carlos Ghosn și-ar fi angajat încă un avocat în echipa care se ocupă de apărarea sa.

Amintim că fostul președinte Nissan a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse până acum.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • nea indarat
    ''vizionarul" se cam duce pe copca...
    6 3
  • Azazel
    Ce fata de Nissan Juke are in poza!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru