Carlos Ghosn va candida pentru un nou mandat de conducere

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.04.2010
Carlos Ghosn va solicita astazi prelungirea mandatului sau in cadrul consiliului director Renault. Tot astazi, oficialii vor face publice detaliile aliantei cu Daimler.

Ziua de astazi este una foarte importanta pentru Carlos Ghosn, omul care s-a identificat pana in prezent cu emblema aliantei Renault-Nissan. Brazilianul se va prezenta astazi in fata consiliului de conducere Renault pentru a-i convinge pe membri acestuia sa-i acorde un nou mandat de presedinte in fruntea constructorului.

Ghosn, care in prezent este responsabil si de destinul Nissan, a patruns in grupul de conducere in 2002, a preluat conducerea operatiunilor Renault in 2005 iar anul trecut a fost numit presedinte. Ghosn isi doreste o extindere de patru ani a mandatului in cadrul consiliului director, pentru a putea fi reales in functia de presedinte si CEO.

Brazilianul si-a castigat o reputatie de presedinte "zgarcit" la Nissan, reusind sa reduca drastic costurile si sa aduca compania pe linia de plutire.

Tot in cadrul intalnirii principalilor actionari, Renault este asteptat sa faca publice mai multe detalii despre parteneriatul sau strategic cu Daimler, care va ajuta ambele parti sa obtina economii de aproximativ 4 miliarde de euro in urmatorii cinci ani.

via | drive

Comentarii (3)

  • Semtex
    Si va fi reales bineinteles :) Alianta Renault-nissan are prea mare nevoie de el. Carlos Ghosn e un exemplu a ceea ce inseamna sa gandesti in afara cutiei. Chiar il admir ! :)
    5 0
  • respect pt omul acesta,este un exemplu pt multi in industria auto
    3 0
  • Patrol
    Din 1999 a revitalizat complet Nissan si a transformat-o intr-o marca de care se pot mandri japonezii.
    Daca n-ar fi facut nimic altceva decat sa ne aduca Nissan GT-R si Renault Megane RS, tot as fi fost interesat de ce are de spus...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru