Carroll Shelby, creatorul modelului Cobra, a murit la vârsta de 89 de ani

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 12.05.2012
Legendarul Carroll Shelby a murit ieri la vârsta de 89 de ani. Numele său va fi mereu legat de modele ca Ford Mustang şi Shelby Cobra.

Carroll Shelby a creat numeroase modele emblematice din istoria automobilui. Născut la 11 ianuarie 1923, numele său va fi mereu legat în special de modelul AC Shelby Cobra. Acest model a fost creat de Carroll Shelby folosind un șasiu britanic produs de AC Cars pe care a montat un motor V8 Ford. Modelulul a fost omologat în America în 1962 și apoi a fost folosit în curse începând cu 1963. Shelby a avut o lungă relație cu marca Ford, atât ca pilot cât și ca creator de modele speciale. Numele lui Shelby va rămâne și în istoria motorsportului, Carroll câștigând faimoasa cursă de la Le Mans din 1959 la volanul unui Aston Martin.

Carrol Shelby a trecut printr-un transplant de inimă în 1990, dar a continuat să rămână implicat în lumea auto. Modelul Cobra a fost în continuare dezvoltat și a participat la crearea versiunilor de competiție Dodge Viper și Ford GT. Ultima sa creație a fost modelul Ford Mustang Shelby GT500, o versiune de 650 CP și 813 Nm a modelului Ford Mustang.

Sub capota acestui model este un V8 supraalimentat de 5.8 litri. Carrol Shelby a murit la un spital din Dallas, Texas, cauza morții nefiind dată publicității. 

Via | Shelby American

Comentarii (11)

  • Inca un om s-a transformat intr-o legenda. Se va intalni cu Henry Ford pe lumea cealalta si vor face masini in continuare. RIP
    44 1
  • Odihneasca-se in pace !
    A reusit realizari deosebite, a transmis emotie, a iubit sa fie mereu activ, mereu pasionat!
    Va continua sa traiasca in amintirea noastra, fiind o legenda vie, de talent si daruire!
    27 0
  • Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
    Mare om,mare caracter!
    25 1
  • Iulian
    De fapt, a murit pe 10 mai, nu pe 11, după cum reiese din articol.
    În orice caz, amintirea sa va fi păstrată vie de mașinile sale.
    14 1
  • Odihneasca-se in pace!
    Un om deosebit care a luptat pt.visele lui si a demonstrat ceva in lumea automobilului.Ramane o legenda care nu v-a fi uitata. RIP
    16 2
  • .marius.
    RIP, Carroll Shelby ! Your body is gone, but your name will live forever.
    13 2
  • :(
    O zi trista. A plecat dintre noi un om care a adus o forma si interpretare deosebita a automobilului. Cu siguranta omagiul adus lui Carol Shelby este si va fi in continuare nemuritor prin masinile care ii poarta numele.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
    16 1
  • ****
    A mai cazut o stea ........Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!!!
    12 1
  • magnum
    R.I.P Carroll Shelby!
    12 1
  • NeaNelu
    O sa traiasca vesnic prin actualele si viitoarele generatii Mustang Shelby.
    13 0
  • RIP Carroll Shelby, un om deosebit creatorul unor celebre masini ce-i poarta numele printre ele si Shelby Mustang, una din masinile mele performante preferate, dar numele lui va ramane vesnic in amintirea fanilor auto, mai ales ai masinilor Shelby
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru