Cât așteaptă clienții după un hypercar de 1500 CP? Koenigsegg: "Lista noastră de așteptare se întinde pe 4 ani"

de Mircea Meşter
Miercuri, 29.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Imaginați-vă că vă comandați o mașină astăzi, iar ea ajunge în garajul dumneavoastră în 2021. Deși pare imposibil, acest lucru se întâmplă în lumea mașinilor sport exclusiviste, cum este cea în care se învârt suedezii de la Koenigsegg.

Atunci când te orientezi spre o nouă mașină, scopul este de a intra în posesia ei cât mai repede. Evident că, dacă vrei personalizarea acesteia și dealerul nu are mașina dorită pe stoc, ești de acord să aștepți o perioadă rezonabilă pentru a pune mâna pe noua achiziție. Câteva săptămâni, o lună, două, trei, șase? Cu cât termenul de livrare este mai înaintat, cu atât producătorii auto încep să aibă probleme cu clienții care vor mașina cât mai repede posibil.

Ei bine, în lumea supercar-urilor lucrurile stau ușor diferite. Suedezul Christian von Koenigsegg, fondatorul companiei auto care-i poartă numele, a recunoscut la Salonul Auto de la Geneva, recent încheiat, că producătorul scandinav are o mică problemă când vine vorba de timpii de livrare. Care, în cazul Koenigsegg, se întind în acest moment pe nu mai puțin de patru ani de la momentul comenzii.

Christian von Koenigsegg

Esential 1.8 milioane de euro costă Koenigsegg Regera (foto), cel mai nou model dezvoltat de constructorul suedez.
Motor V8 twin-turbo de 5.0 litri, accelerație 0-100 km/h în 2.8 secunde.
"Avem o listă de așteptare de patru ani și scopul nostru este de a scurta acest timp, pentru că devine din ce în ce mai greu să poți să vinzi mașini care vor fi livrate peste patru sau cinci ani. Până la urmă, nimeni nu știe cum va arăta industria auto peste patru-cinci ani, nu-i așa?", a declarat von Koengisegg într-un interviu acordat americanilor de la MSN în cadrul celui mai important eveniment european de profil de la începutul acestui an.

Conform omului de afaceri suedez, soluția pe care o vede pentru rezolvarea acestei probleme este creștere ritmului de producție. În acest moment, Koenigsegg produce între 16 și 20 de mașini pe an. "Vrem ca ritmul să crească spre finalul anului spre 25 de mașini, iar în 2018 să putem să vorbim de 30 de malșini produse anual. Chit că asta înseamnă că avem nevoie ulterior de construcția unor noi clădiri care să servească acestui scop", spune businessman-ul scandinav.

via MSN

Comentarii (3)

  • 4 ani de așteptare aici e o nimica toată pe lângă durata iadului de dincolo.
    5 0
  • Se asteapta 1 an pentru Seat Ateca :)) 4 ani la koenigsegg parca nu mai e asa mult
    1 0
  • 4 ani e asteptarea la Koenigsegg, dar in acesti 4 ani se fac vreo 10 masini? Deci degeaba e lista de asteptare asa lunga, ca tot nu sunt multi...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru