Cat costa un litru de benzina in alte tari

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 06.07.2007
Ti se pare ca platesti prea mult pentru benzina? Afla cat costa benzina la pompa si in alte regiuni ale lumii!

Pretul la carburanti variaza in funtie de pretul petrolului la nivel mondial si de specificul fiecarei economii nationale in parte. In functie de rezerva de petrol a fiecarei tari, in functie de industria petroliera existenta, pretul la carburanti difera de la o tara ala alta.

Daca ti se pare ca platesti prea mult la alimentarea masinii, trebuie stiut ca sunt cazuri si mai grave in alte tari, dar si cazuri mult mai fericite. Desigur ca acesta problema este extrem de subiectiva si tine de specificul fiecarei regiuni in parte, de politica guvernamentala, dar lucrul care are cele mai adanci repercusiuni este puterea de cumparare din fiecare tara in parte.

La nivel mondial, pretul bariliului de petrol a ajuns la finalul zilei de ieri la 74 de dolari. Dar cat se plateste pentru carburant in alte tari ale lumii?

Spre exemplu in Statele Unite s-a ajuns la cel mai ridicat pret pe litru de benzina din istorie. La New York se plateste intre 1,5 si 2 lei noi pentru un litru de benzina. In Europa si mai ales in tarile Uniunii Europene, pretul unui litru de benzina este mult mai ridicat.

Astfel, in Marea Britanie un litru de benzina este aproape dublu fata de Statele Unite. Dar cele mai ridicate preturi la benzina pe Batranul Continent sunt in tari ca Olanda, Norvegia, mare exportator de petrol, Danemarca si Italia.

Cele mai imporatnte tari din UE, Franta si Germania, au preturi la benzina similare cu cele existente in Marea Britanie.

In ceea ce priveste diferenta pretului la benzina existent in Romania si alte tari ale Europei, trebuie spus ca tara noastra este depasita la valoarea unui litru de benzina de tari ca Irlanda, Portugalia, Croatia, Cehia sau Ungaria. Totusi, pretul la benzina in Romania este mai mare decat in Bulgaria, Estonia sau Rusia.

In Japonia, a treia piata auto mondiala, pretul unui litru de benzina ajunge la 1,18 dolari. Situatie nu este atat de fericita la Seul sau Hong-Kong, locuri unde pretul ajunge la 1,60 de dolari pe litru. Cele mai ieftine locuri in ceea ce priveste pretul benzinei sunt tarile din Orientul Mijlociu: Arabia Saudita, Iran sau Kuweit.

Cea mai ieftina benzina din lume o poti cumpara din Caracas, Venezuela, unde pentru un litru de benzina trebuie sa platesti circa 5 centi americani.

Valorile prezente in fotografie sunt valabile pentru 1 galon, ca unitate de masura. 1 Galon=3.78 litri

Tabel cu preturile pe un litru de benzina in principalele orase ale lumii!  Preturile sunt calculate la cursul dolarului si sunt exprimate in lei noi.

 

Orase Lei noi/Litru
Londra 4.03
Paris 3.96
Oslo 3.93
Berlin 3.89
Roma 3.40
Moscova 1.75
Tokyo 2.71
Seul 3.68
Hong-Kong 3.82
Beijing 1.47
Sydney 2.16
Kuweit 0.46
Teheran 0.23
Buenos Aires 1.40
Sao Paulo 2.97
Havana 1.84
Caracas 0.09
Ciudad de Mexico 1.40
New York 1.68
San Francisco 2
Chicago 1.63
Toronto 1.98
Johannesburg 1.86

Comentarii (103)

  • SuperstarDriver
    Ce porcarie...
    Pai dupa cum imi dau seama mai mult de jumatate din tari platesc muuult mai putin per litru de benzina si nici macar o parte din ei nu sunt producatori de petrol cum e tare noastra dar deh cand Guvernul si taranii ca Patriciu vor sa fac bani pe spinarea noastra noi acceptam de nevoie!Ce idiotenie...
    1 0
  • despre preturi
    Pentru cei care au scris articolul; un pic mai mare atentie la stire. Se pare ca pretul este la un galon nu la litru.
    2 0
  • sa... in ea de benzina
    sa se ieftineasca, sa ne bucuram de ea cat mai ie!!!!!!!!!
    1 1
  • Pentru mkt
    pretul este pe LITRU - nu pe Galon
    preturile pe galon apar in SUA
    0 1
  • bernie
    pretul este la galon
    mkt are dreptate, multe preturi sunt la galon, nu la litru. am fost acum citeva luni in SUA, in zona washington d.c care este aproape la fel de scumpa ca zona new york, si am platit 2,2 dolari pe un galon (1 galon SUA = 3,78 litri). concluzia este ca in SUA se plateste mult mai putin pe un litru de benzina decit in Romania, lucru de care mi-am dat seama pe pielea mea!
    0 1
  • Bulanache
    da
    e bine preturile cum este acum! ;)
    0 1
  • pt robert
    cum sa fie pretul pe litru in imagine? este pe galon. corecte sant cele din tabelul mic. cum sa fie la berlin 6,42 usd? 18 ron ? este imposibil.
    0 0
  • Ma repet!
    VALORILE exprimate in acest articol sunt convertite din galon in litru

    Este foarte clar!
    O citire cu atentie a stirii va poate confirma acest lucru!
    Fotografia cuprinde preturile pe galon - dar nu stirea!
    de aceea va spun ca o citire a stirii va poate edifica!
    Multumesc de intelegere!
    0 1
  • e ceva gresit rau de tot!!!!
    Cum sa coste 1,5 - 2 dolari litru in State????
    E mai scump ca la noi????
    Va rog sa corectati greselile...
    0 1
  • Da mah , la galon , nu la litru
    Nu comparati voi cumva ouale de gaina cu alea de crocobaur ?
    In Chicago exemplul vostru e 2,69 pe galon , care impartit la 3,8 litri , iti da o medie de ... $0.70 per litru.
    Greu cu matematica si senzationalismele.

    De ce nu facetzi voi un concurs ?
    Care cum reuseste sa isi faca masina sa consume mai putin ?
    Ca din cate stiu io , daca la 40 de litri de benzina , adaugi 150 de grame de acetona la 98-99-100 puritate , reduci consumu la aproape jumatate.
    Asta inseamna ca Dacia voastra o sa mearga de la 9 litri pe 100 KM la vreo 6 litri pe 100 KM.
    0 0
  • Chicago 1.63 lei noi / litru
    tabelul spune totul nu FOTOGRAFIA!
    1.63 lei noi = 0.71 dolari !
    0 1
  • YMihai
    cea mai...
    ...oricum imi pare cea mai interesanta stire prezentata de situl dvs in ultima perioada.

    Daca stau bine sa ma gandesc ...e chiar a doua din istoria Automarket (prima a fost cu ocuparea pozitiei fruntase de catre Toyota)

    Va urmaresc stirile cu maxim interes. La mai multe articole de acest gen ...

    ...la mai mult profesionalism baieti !!!



    Succese nebanuite !!!!!!!
    1 0
  • Nu uitati...
    Preturile din tarile Europene sunt deci in jurul valorii de 1 euro, in conditiile in care salariul este de peste 1500 euro pe luna !!! Este de discutat despre puterea de cumparare nu de valoare in sine a litrului de benzina. Asa ca guvernantii nostrii sa nu mai alinieze preturile la UE fara sa alinieze si salariile...
    0 0
  • Laurentiu
    ce e in table e calculat inlei ,.. diferit de cee e in poza. Cei care au facut articolul nu au gresit. iar in state e mai ieftin decat la noi !
    0 0
  • VyruSU
    mda
    Bah fratilor da` va rog frumos lasati-ne cu stiri d`astea tampite!
    Comparati dracu si salalriile romanilor cu salri din celelalt tari!
    In spania de exemplu, salarul minim este de 500 de euro! la noi e 100!
    Dincolo is permite lumea mai!
    0 0
  • !!!
    la caracas ne mutam tinerilor :)


    O uikend placut !!!
    0 0
  • costel
    mai amatorilor de la automarket
    daca tot prezentati asa un articol fain(si chiar cred ca este) de ce nu faceti voi o poza cu globul si puneti preturile pe litru,nu aveti nici un operator in paint? e clar ca in america benzina e ieftina ca aia conduc numai camionete de consuma 30 la suta de kilometri,daca le scumpesti benzina iti dau in cap.pentru cineva de mai sus: toyota chiar e (a fost) numarul unu pe piata,dar cea americana.Lexus e de fapt toyota mai faina,baietii trag tare sa faca treaba si se vede.
    0 0
  • ana maria
    asta-i pretul...
    ....dar salariile????? nu le compara nimeni????? Corect Vyru! ar trebui sa se faca un raport pret/ salariu
    0 0
  • ....
    Da' salariul...! Cat e salariul...! Dincolo era mai ieftin...!!!
    :))
    0 0
  • babuliu
    Plec
    Vai doamni ... imi iau Oltcitul si ma duc in strainezia sa ma plimb ... destul ca ia >10%, mai platim si 3.3 lei/l...Caracas here I come...Yupieeeee...
    0 0
  • Pretul e pentru un galon, nicidecum pentru un litru. E o mare diferenta...!!!
    0 0
  • man cine a calculat si ce are cu "saracii" americani. la ei cost 5$ un galon dar in marea britanie costa 6$ un litru. clar ca-n tarile ce produc petrol e mai ieftin , dar si la noi ca nu avem taxa de mediu inca la petrol mare. vine
    0 1
  • Romania de kk
    Pai asa e la noi, exploatarea in floare. Au vazut baietzashii ca suntem prostii si le merge sa ridice pretu la baril intr-un si de-aia. Pai in Arabia Saudita e ~0.5 Ron in banii nostrii si in Malayezia e 1Ron. Adevaru ca sunt ele producatoare de combustibil, dar pe de alta parte te intrebi de ce nu am fost noi romanashii destepti si nu ne-am dus in arabia sa vindem apa. Ca la ei e apa mai scumpa ca petrolu. Pai da ce? crezi ca ei sunt prosti ca noi.
    0 0
  • aliutza
    pt superstardriver
    majoritatea tarilor din tabel produc mai mult petrol decat produca Romania, 90% sau poate mai bine din petrolul care se foloseste in romania este importat si de aceea este pretul asa de mare, dar si din cauza nenorocitilor de guvernanti(toti care sau perindat pana acu la guvernare)
    0 0
  • pret
    in america pretul este la galon nu la litru. si probabil ca mai sunt si alte tari in care se cumpara la galon. asa ca, nu mai mintiti atat.
    1 0
  • pret
    poate in tabel sa facut conversia galon=>litru si apoi s-a trecut pretul...deci nu mai criticati atat stirea!
    0 0
  • tara hotilor
    hotii si vampirii
    Ar trebui sa fie pupati si in fund guvernantii Rominiei si P.N.L.-UL , cum sprijina pe unii unele firme.
    0 0
  • Gevelegian
    eroare
    pretul benzinei nu este cel pe care il vedem afisat la pompa de carburant, el este mult mai mic diferentele care rotunjesc acest pret se datoreaza taxelor care sunt incluse in el...deci benzina nu este scumpa taxele sunt foarte mari!
    0 0
  • cata prostie....
    bahh romanilor.... cititi mai inainte sa ziceti ceva. scrie foarte clar ca preturile sunt calculate "la cursul dolarului si sunt exprimate in lei noi" deci sunt exprimate in lei noi. 1USD=2.29RON, 1gal=3.78L faceti si voi calculul, si o sa vedeti ce iasa. cineva zicea mai sus ca 1 litru in america=aprox $0.70.. acei oameni n-au fost la scoala degeaba. adevarul e ca guvernele noastre fac ce vor din noi. daca va ganditi bine, etanolul shi biodieselul sunt carburanti care sunt mai ieftini decat benzina si motorina, dar vedeti pe careva folosindu-le? nu... din comoditate. putini sunt aia care le folosesc, pentru ca lumea asteapta tot conducerea sa faca ceva, shi cand cei de la conducere o sa faca ceva, o sa vi le dea cu acelasi pret ca petrolul, ca sa nu ajungeti voi sa va bucurati... adevarul e ca masinile din europa nu sunt facute sa mearga pe etanol. in america s-a inceput. dar in europa sunt atatea dieseluri. bagati ulei in ele shi n-o sa mai aveti pret pe carburant. sunt sigur ca sunt restaurante in romania care v-ar da uleiul folosit, sau vi l-ar vinde la un pret de nimic.
    0 0
  • AndreiRN
    TAXELE
    Pretul petrolului este cam acelasi la piata mondiala ca este vandut la licitatie.
    Pretul de rafinare variaza in functie de salari si echipament dat nu prea mult.
    Diferenta mare apare la impozitarea pe care o face fiecare guvern pr fiecare litru de benzina. In SUA este afisat pe fiecare pompa de benzina 24 centi impozit pt fiecare gallon(3.8 l)
    In Europa governele traiesc pe spinarea soferilor cu o impozitare de peste 100%.
    De ca alegeti astfel de guverne?
    0 0
  • ...
    In primul rand in europa sunt exprimate in euro .... in paris de unde am venit acum o saptamana pretul e de 0.80 euro / litru , deci mai verificati sursele
    0 0
  • OFICIAL
    Preturile sunt exprimate in LEI- in lei NOI!
    Preturile sunt valabile pentru unitatea - 1 LITRU!
    ceea ce apare in POZA sunt preturi exprimate pentru unitatea - 1 Galon!
    Sper ca este CLAR!
    0 0
  • ...
    totusi ce salari au alte tari si ce salari sunt in romania....pufff.beahhh
    0 0
  • Andrei
    poza
    Robert, nu a fost inspirata alegerea pozei :D
    0 0
  • Neatentie!
    Ma uit pe imagine si citesc pretul benzinei in New York sa zicem, $2.si ceva si imi spun ca e ok si mai apoi citesc pretul benzinei in Vancouver $3.59!! si incep sa ma minunez! Prieteni, preturile cred ca ati vrut sa le treceti in lei noi nu in dolari. Confuzie totala, mai multa atentie la ce publicati, va rog!
    0 0
  • pentru Zorba
    "prietene" daca ai fi citit mai bine ai fi vazut ca in text (inclusiv tabelul) exista precizarea ca preturile sunt exprimate in lei noi...asa ca mai multa atentie din partea ta si nu numai...
    0 0
  • expartu (da de unde)
    inca o data, putem observa ca Romania a tara tuturor prostilor... si analfabetilor. Articolul e bine scris, insa daca nu are poze, nu intelg cei ca zorba, reid3r, alex si altii. Cum sa facem o schimbare cu copii de tractoristi in generatie???
    0 0
  • HondaFan
    am fugit
    Plec La Caracas dupa Benzina imi aduc cateva mii de tone si imi deschid benzinarie...super oferta frate :)))
    0 0
  • LOL copilasilor
    "Valorile prezente in fotografie sunt valabile pentru 1 galon, ca unitate de masura. 1 Galon=3.78 litri"
    Deci se refereau la fotografia de sus...iar tabelul de jos au facut redactia automarket.... impartirea
    Nu e si tabelul inclus in cuvantul "poza"
    0 0
  • MINCIUNA!
    Credeam ca este un site serios!... Intimplarea este ca tocmai am venit din Korea de sud unde am stat 3 luni si jumatate! pretul benzinei la pompa nu depaseste 1$ 50!.. deci un dolar si cincizeci de centi! nu mai publicati asemenea informatii daca nu le verificati! ca sa nu mai spun ca in SUA pretul pe care-l afisat nu este si precizat ca acolo benzica se vinde la galon nu la litru! stiti cit are macar un galon?... totul este o minciuna si chiar ar trebui sa mai verificati aceste informatioi sau vreit sa ne faceti sa credem ca la noi este chiar ieftin!?...
    0 0
  • Dj Di-Al
    Frumoasa tzara...pacat ca e locuita
    Astia cu salarul....voi munciti ca si aia de dincolo? adica tu produci aceasi avlaore adaugata ca si unul de dincolo? cand ai sa o faci...atunci poti sa spuica de ce nu ai acelasi salar...
    In afara sa furati, sa injurati, sa va imbatati ca porcii si sa aruncati gunoaie pe jos nu stiti...tineri imbecili
    0 0
  • Babe
    Plangem ca nishte babe.
    Da' in strada sa strigam la ei ca nu-i mai vrem cand dreaq s'ontampla in biata tzeara?
    0 0
  • Sergiu
    sa fim seriosi...
    deci am ajuns sa comparam fascinanta Romanie cu alte tzari in care se castiga mult mai bine? pai aia`si permit sa dea cate 3-4 euro pe l pe cand la noi...deci...?
    0 0
  • esti cam chior ! (pt...alex)
    preturile sunt exprimate in RON si nu in euro sau dolari cum crede alex ...care a postat un msg mai sus
    0 0
  • Cristy
    stie cineva casta 1l de benzina in Ungaria si Viena?
    am un drum pe acolo si ...ms
    0 0
  • Cristian Gheorghe
    atentie
    Acestia ....scuze vorbesc prostii !
    Eu stiu exact cat este la NY Chicago si Toronto si nu este adevarat !, plus ca in US pretul este pe galon si nu pe litru
    0 0
  • tot despre benzina
    Revin pentru ca nu ma pot abtine sa nus criu tot ce am descoperit in Korea de sud! deci si aici a fost vorba de o scumpire, si ce credeti ca a facut statul korean_... va spun eu, sa citeasca toata lumea! statul korean nu a scumpit benzina ci a redus accizele sale! asa ca pretul a ramas acelas! si inc aun amanunt, este vorba de KOREA DE SUD! nu de cea de Nord!
    0 0
  • masiniar
    daca platesc prea mult?????
    pai da...foarte mult!!!!!!!!!! de ce? pt simplu fapt ca in multe din orasele in care benzina e mai scumpa decat la noi ,si salariile sant mult ma mari...adica un salar de 1000 - 2000 euro nu 150 euro ca la noi.... asa ca,cred ca ar trebui sa faci o comparatie si cu nivelul de trai din orasul respectiv.....
    0 0
  • teddy19990925@yahoo.com
    as vrea sa vorbesc cu ceva cu realizatorul materialului... pe mail sau privat...cum se poate face?
    0 0
  • Preturi la benzina
    E total gresit!!!
    Pretul la benzina in San Francisco este 3,20$ americani insa pe GALON nu pe LITRU
    1Galon= 3.78L iar despre salarii ce sa mai vorbim...Incercati sa nu mai prostiti lumea cu articole de genul asta...
    0 0
  • aveti date eronate
    in vancouver 1l de benzina costa 1.10-1.15 CAD/litru, adica 4.16-4.35 CAD/galon
    0 0
  • bah da' unii chiar sunt prosti
    preturile de pe harta (vezi foto) sunt in $/galon

    in lista preturile sunt in Ron/litru

    greu tata
    in vest e cam 1,2 E/litru daca nu si mai mult...
    0 0
  • 'Ti se pare ca platesti prea mult pentru benzina?'
    'Ti se pare ca platesti prea mult pentru benzina?'
    Pai probabil pentru tine, cel ce ai scris articolul e foarte ieftina....
    Consider ca intrebarea e aroganta...cind de fapt cu totii stim ce salarii de rahat sint in Romania.
    Cit de mult isi permite romanul sa cheltuiasca pe benzina?....
    0 0
  • salarii
    Nu mai comparati salariile ! Comparati munca si calitatea !
    0 0
  • Head Hunter
    pt. unii inculti !!!
    unii mai trebuie sa mearga si pe la scoala sa mai invete cum sa citeasca un articol, nu va mai dati cu parerea daca nu stiti sa cititi, scrie clar in articol care sunt preturile asa ca nu va mai agitati atata.
    0 0
  • Head Hunter
    Valorile prezente in fotografie sunt valabile pentru 1 galon, ca unitate de masura. 1 Galon=3.78 litri

    Tabel cu preturile pe un litru de benzina in principalele orase ale lumii! Preturile sunt calculate la cursul dolarului si sunt exprimate in lei noi.
    0 0
  • djvaliro
    la noi se fura ca'n codru ..
    la noi se fura ca'n codru .. si nu astia mici fac asta .. cei de sus, carora nicodata no sa li se para benzina prea scumpa, e vb de conceptie .. deci clar, nu salarii ,nu decenta. Si se mai intreaba lumea de ce are romanu Dacie .. fiindca e ieftina in toate privintele.culmea ironiei e ca noi ne agitam degeaba.Bafta la toata lumea.
    0 0
  • Sephora
    GPL
    Dar preţul la GPL nu-l spune nimeni?
    0 0
  • aproximativ
    0 0
  • suntem scumpi
    ...tinand cont ca un gallon=3.8 litri si la Londra este 6.65$/gallon=1.75$/litru=cca.4,7 ron...deci ne comparam undeva cu Tokyo....dar la salarii ne comparam..?
    0 0
  • soso_70
    ROOMANIEEE!!!!
    sa nu uitam ca in SUA este o stare de necesitate si sa marit pretul de citeva lunii. Ar fi fost corect sa fie trecut la o rubrica alaturata si salariu aproximativ tot raportat la lei noi
    0 0
  • Litrul de Benzina
    Sunteti mai mult decat dezinformat, ca sa ma abtin la alte invective!!!! Tocmai m-am intors din SUA/Missouri, iar in St. Louis pretul/GALON (3.62Litri)era, joi, 05.07.2007 de 2.11 USD cu taxe cu tot. Nu stiu cine va sponsorireaza articolu' da' ...mai taiati, sau lasati-o mai jos ca ...macane rau de tot!!!!!
    0 0
  • raspandac si zvoner
    manipulare
    avem aici exemplul clar de manipulare si cam asa sunt stirile la noi...in tara
    adevarul spus in 7 feluri nimeni nu il mai pricepe
    titlul e tendentios in tabel jumate din locatii au pret mai mic ca si la noi
    poate ca tot voi scrieti stirile si la antena 3!!!
    in rest site-ul e ok ----altfel nu as mai scrie
    0 0
  • Arlequin
    *ula si caciula
    . saracu' roman. sincer, scurt si cuprinzator. mama lor de hoti si nevestele la toti !!
    0 0
  • Emma Dulcica
    Vai draga!
    Vai draga, dar eu nu stiam ca este asa de portocalie situatia!Eu cand ma plimb cu Matiz-ul meu nici nu ma uit la bani. Important este sa ma plimb cu iubitelul meu. Ce conteaza banii!?
    0 0
  • adiharas
    Pret benzina
    Observ ca lumea citeste printre randuri,in articol este mentionat faptul ca in desen preturile sunt la 1 galon si nu la 1 litru.Si in afcerile cu petrol sunt ,,baieti destepti''ca si in energie asa ca nu ne ramane decat sa fim si noi destepti sa producem bani destui ca orice pret care l-ar pune la benzina noi sa ne permitem sa o cumparam.
    0 0
  • just me
    :)))))
    ai dreptate gigele....unii chiar sunt prosti.e greu sa intelegi o stire....
    0 0
  • fsaasf
    as vrea sa locuiesc in caracas sau in teheran....
    0 0
  • :D
    Ori cum ar fi si oricum s-ar calcula (la litru, la galon, la pumnul de benzina) eu ma mut in Caracas. See ya in another life Romania. Suntem ceea ce suntem deoarece am ales sa fim asa, noi i-am invatat pe grasii imputiti de la conducerea tarii asa degeaba dam vina pe alti, toata vina e a noastra.
    0 0
  • bubuliciu
    benzinoluu
    asi vrea sa locioesc in casablanca - cu leafa de bruxelles (functionar public in belgia = 4250 EUROOOOO ! in romanica aceeasi pozitie 425 euro !!! de 10 ORI DIFERENTA.--- TARICENEEEEE BAGA UN 50% crestere la TOATA LUMEA ! nu cum facusi in ianuarie de dedusi doar la unii.
    0 0
  • Dobitocime
    Bah dobitoace proaste, aveti pretul atat de mare la la benzina pentru ca il meritati si il meritati cu varf si indesat, atata prostie stransa la un loc nu am mai vazut in viata mea, cititi dracului cu atentie, poate nu a vrut nimeni pana acuma sa va spuna in fata dar o fac eu, ma duceti-va la scoala primara deoarece ganditi ca niste primate, pardon nu stiti ce sunt alea. PRETURILE DIN IMAGINE SUNT EXPRIMATE IN GALON (la nivel mondial carburantul de comercializeaza in galoni nu in litri, petrolul se comercializeaza in barili si se intampla asa deoarece acesta a fost primul pret de referinta dat de ia ghici cine: USA, deci preturile la nivel mondial si in poza sunt in galoni TOATE), IN TABEL BAIETII CARE AU SCRIS ARTICOLUL S-AU GANDIT CA VOR AVEA CITITORI CRETINI CA VOI SI AU FACUT SI TRANSFORMAREA DIN GALONI IN LITRI SI DIN DOLARI IN RON PENTRU CA PRIMATELE SA NU TREBUIASCA SA GANDEASCA PREA MULT, IN SCHIMB NU ESTE VINA LOR CA VOI NU SUNTETI IN STARE SA CITITI UN ARTICOL CU TREBUIE. Articolul asta va da mura in gura, nici macar de atata lucru nu sunteti in stare. Iar mai devreme am mai vazut o scoaba cu matizul ei ... of Doamne ce mai spart ca pentru tine nu conteaza bani atata vreme cat te plimbi cu matizul tau, Gaino eu am Opel Astra care intamplator consuma mai putin ca rabla ta de Matiz, dar nu consumul si modelul masinii este problema aici ideea, principiul daca stii ce sunt acestea. Cum putem noi sa platim mai mult la benzina decat deci din Venezuela care nu sunt nici macar tara extractoare de petrol? asta e problema. Ca sa explic si pe limba ta: bagi 29 litri cu 100 RON (Pret 3.47 ron/litru astazi de dimineata) la noi in Romania, in Caracas bagi 1111,1 Litri cu 100 RON. Iar problema aici este nu consum, nu salarii nu nimic altceva, ci: Cum poate fi pretul atat de mic intr-o tara care nu este foarte diferita (economic vorbind) de Romania si care, ca si noi, e o tara importatoare de petrol? Cum este posibil? Asta e ideea. geniilor
    0 0
  • plangaciosilor
    Bai ia mai lasati vaicareala ca o dati in diverse deja. E scump mergeti tata cu transportul in comun... Daca va duceti in Constanta si statiunile de pe litoral o sa aveti impresia ca exista pe starda pompe de benzina MOCA , tot saracul se plimba cu masina asa ca ar fi bine sa ajunga 100 ron litrul . Si eu am masina si o folosesc doar daca am nevoie nu ma plimb ca pustani astia cu masina lu taticu doar de dragu de a da ture . Bine fac guvernanti cu accizele ca romanu pentru masina tigari si bautura da tot nu conteaza ca nu are ce manca , imaguinativa ce ar fi pe strazi daca benzina ar fii 1 ron litrul >>>
    0 0
  • pt robert
    Robert, scriu din Köln / Germania, pretul in Berlin NU este nicidecum 6,42 Dolari litrul , imaginea arata CLAR pretul per galon. In Köln litrul de benzina super este azi (9 iulie2007) de 1,34 Euro. la Berlin poa sa fie cu plus/minus cativa centi diferenta.
    0 0
  • fanebijigoaia
    ....:(
    mah... multi prosti in romania asta, pardon trebuia sa scriu si eu "baaahh preturile e in galoni nu in chileee bahhh taraneee" off off saraci de noi.
    0 0
  • Pentru Nebunu
    Iti spune eu ca si daca ar fi 100 Ron litru de benzina si daca ar fi 1 RON litru de benzina, acelasi lucru ar fi pe strazi, dar daca tu ai impresia ca toti suntem "ca pustani astia cu masina lu taticu doar de dragu de a da ture" te inseli amarnic dragule, eu locuiesc intr-un oras si lucrez in altul practic vorbind am 20 km (40 dus intors) pe care nu am cum sa ii acopar decat cu masina, pentru mine masina este o necesitate masina asta mie imi castiga painea, pentru ca nu e nici un serviciu de transport in comun care sa mearga 20 km pentru mine. Tu mergi cu masina doar cand ai nevoie pentru ca iti permiti, la tine masina este un moft nu o necesitate. Asa ca inainte sa debitezi prosti gandeste de doua ori, nu toata lumea e ca tine iar daca la mare ai vazut tu ca tot saracul isi permite sa mearga la mare cu masina, asta din cauza faptului ca nu au cu ce altceva sa mearga acolo geniule, trenuri personale pe rute spre mare nu sunt iar la rapide sau accelerate dai 6-70 ron pe bilet, deci 140 RON dus intors, de bani astia iti pui benzina si mergi cu masina si ai si libertatea de miscare, aaa ca mai exista si specimene care iau masina lui tata si se plimba asta e partea a doua, personal ma dispera tipul asta de oameni care pe deasupra mai conduc si imprudent dar din greseala eu am de platit 5 ani la masina iar daca tu esti genul de persoana care face 10 mii de km in 20 ani atunci nu stiu ce rost mai are sa iti cumperi masina. Asa ca inainte sa sari la gatul altora gandeste de doua ori prietene, sunt muti oameni in lumea asta care nu ar putea trai fara o masina. Transportul in comun e bun si il folosesc in oras dar daca imi zici tu un sofer din transportul in comun care ma duce pe mine 20 km in afara orasului si apoi vine 20 dupa mine si sa faca 80 km pe zi doar de dragul meu eu maine ma duc si imi vand masina.
    0 0
  • atentie
    bai baieti mentionati si voi ca pretul este pe galon!!!! Vezi foto! Nenea redactoru mai cu grija
    0 0
  • Pentru EU
    Prietene care ii faci dobitoci pe cei care posteaza aici, ai dat si tu un search pe google (ca la orele de geografie banuiesc ca nu prea ai fost) sa vezi ce e cu Venezuela asta?

    Iti spun eu daca nu stii: e una dintre tarile cu cele mai mari zacaminte de petrol din lume, e membru fondator al OPEC (Organizatia tarilor exportatoare de petrol), iar petrolul reprezinta 80 la suta din exporturile tarii! De asta isi permite sa vanda benzina atat de ieftin cetatenilor sai.
    0 0
  • Si asta o spune unu care a fost in Venezuela? sau care este din Venezuele, geografie cum poate o tara care are "12" metri patrati in total sa fi unul dintre cei mai mari exportatori de petrol si banuiesc ca are mai multe zacaminte decat Irak, Iran, Kuweit si toate tarile arabe la un loc, nu? dar lasam asta deoparte, sunt eu un dobitoc si poate nici nu am fost la atatea ore de geografie ca tine dar restul aberatiilor tale intrec lipsa mea de cunostinte geografice la un loc. AND I'm done with this shit.
    0 0
  • A si apropo eu i-am facut dobitoci doar ce cei care nu sunt in stare sa citeasca un articol de la cap la coada ca asa suntem noi romanii facem lucrurile doar pe jumatate nu suntem in stare sa ducem un lucru pana la capat, ai vazut cati sunt? ei bine tocmai deasta ne meritam soarta, daca nu suntem in stare nici sa citim ceva de la un capat la altul atunci mai bine ne aruncam in Olt toti
    0 0
  • Out of Gas - The End of the Age of Oil
    Out of Gas - The End of the Age of Oil
    Science tells us that an oil crisis is inevitable. Why and when? And what will our future look like without our favorite fuel?

    Our rate of oil discovery has reached its peak and will never be exceeded; rather, it is certain to decline—perhaps rapidly—forever forward. Meanwhile, over the past century, we have developed lifestyles firmly rooted in the promise of an endless, cheap supply. In this book, David Goodstein, professor of physics at Caltech, explains the underlying scientific principles of the inevitable fossil fuel shortage we face. He outlines the drastic effects a fossil fuel shortage will bring down on us. And he shows that there is an important silver lining to the need to switch to other sources of energy, for when we have burned up all the available oil, the earth's climate will have moved toward a truly life-threatening state.

    With its easy-to-grasp explanations of the science behind every aspect of our most urgent environmental policy decisions, Out of Gas is a handbook for the future of civilization.

    "A book that is more powerful for being brief....[Goodstein] is no muddled idealist. And his argument is based on the immutable laws of physics."—Paul Raeburn, New York Times Book Review

    "What will we do then, when oil and gas are no longer enough? David Goodstein lays out the clear truth of the problem in this book. It should be read and reread by anyone who expects to live past 2010."—Rick Smalley, Nobel laureate and Hackerman Professor of Chemistry at Rice University

    "An eye-opener....[Goodstein] never preaches, but neither does he pull any punches."—San Francisco Chronicle
    http://www.wwnorton.com/catalog/fall04/032647.htm
    0 0
  • CITACOM
    CONVERSIA
    HI, HI, HI, CE PROSTI E ASTIA... NU LE IESE CONVERSIA... SI AVEM PRETENTIA SA SE IEFTINESTE BENZINA :))))
    NE-A ZAPACIT DE CAP ... OR FI TURMENTATI SI MERGE ASTA: PAI IEFTINESTE DOAMNE KILOGRAMU,
    PAI IEFTINESTE DOAMNE KILOGRAMUUUU,
    SA SE FACA SUB UN LEU,
    CA SA IMI CUMPAR SI EU,
    IEFTINESTE DOAMNE KILOGRAMUUUU.
    SI SA COSTE CAT GALONU
    CA SA CUMPAR CU VAGONU,
    IEFTINESTE DOAMNE KILOGRAMUUUU !!!

    BAI TATA, BAI ! ... MULTI DA PROSTI ... :))))

    SEMNAT : UN OM DE RAND ... SAU LA RAND, LA GALOANELE LOR
    0 0
  • Venezuela
    Clar... deci imi iau avion si ma mut in Caracas.... dk castig 700 Eu pe luna,.... nu se mai pune prob benzinei...
    0 0
  • @CITACOM
    e grea limba romana... mai treci pe la scoala, sa inveti sa vorbesti
    0 0
  • caracas
    da motorina ?
    Ma intereseaza si pa mine pretu' da la motorina la negru din venezuela ca sa ma duc si io acolo cu fimiu, zis caracasel. Poate miau si un vapor ca so vand aici la prosti ... sa traiti bine fraie... aaa ... gagiilor
    0 0
  • Stiri facute de stiristi tembeli
    Mai nene, multe preturi sunt mai mici decat la noi si majoritatea nu au beneficiul Romaniei, care isi asigura din productia interna cam 60% din necesar. DAr noi a trebuit sa dam tot OMV-ului si lui Patriciu care il vand la preestul pietei internationale. Si stiristii astia tembeli imi spun mie ca-mi arata aceste preturi in caz ca mi se pare ca platesc prea mult! PAI DA! PLATESC MUUUUULT PREA MULT!.... Si vad ca toti uita sa ia in calcul nivelul salariilor din UE si puterea de cumparare de acolo, culmea, de tari care nu au resurse de petrol dar au benzina mai ieftina!...
    Fuck this news!!!!!
    0 0
  • Energia alternativa
    Peste 10 ani benzina va fi mult prea scumpa chiar si pt un Rolls Royce, iar noi vom umbla cu mastile de gaze pe figura, asa ca ar trebui sa trecem pe alte surse alterntive, mai putin poluante: energia solara, eoliana, geotermala. Cine a ucis automobilul electric? In Olanda, Germania si alte tari cu adevarat civilizate bicicleta este foarte apreciata. La noi sunt apreciate autoturismele mai mari decat un camion si mai zgomotoase decat un pickhammer ca sa compenseze alte lipsuri organice sau intelectuale ale posesorilor. In rest avem detoate: praf, noxe, zgomot, gunoaie si neaparat masini de lux. La vita e bella!
    0 0
  • Voda Florin
    si venitul
    de acord ca nu suntem cei mai scumpi, dar raportat la venituri suntem
    0 0
  • Mickey
    Cat costa un litru de benzina in Romania
    Pana una alta, aflati unde puteti gasi combustibilul dorit (benzina / motorina /GPL) la cel mai mic pret din localitate.
    0 0
  • geografull
    pt EU
    intamplator am intrat si io pe site.
    bai, asta, EU, sa stii ca mi-a placut ce ai scris tu acolo, da numa' pana la un anumit punct. sa stii ca venezuela este o tara care exporta petrol (cam pe locul 5 in lume, nu stiu exact) si are rezerve mari. ca productie sta un pic mai prost (cam locul 8 sau 9) din cauza ca are niste hidrocarburi care se exploateaza mai dificil, (cred ca se numesc hidrocarburi grele, da nu bag mana in foc pentru asta) si se exploateaza din laguna maracaibo, din nordul tarii. iar suprafata este de 900 de mii sau 1mil. de kmp. acuma scuza-ma daca nu e totul exact, da a trecut ceva vreme de cand am terminat faculta. numa' bine
    0 0
  • ma mut in Kuveit :)
    La pretu care il are benzina in Kuveit , ma mut in tarile arabe :).
    0 0
  • IDIOTENIE TOTALA IN ROMANIA TUTUROR POSIBILITATILOR !!!
    Cum e posibil asa ceva ... e mai scump ca la noi de jdemii de ori... TRADARE TRADARE DE TREI ORI TRADARE :)... ORICUM SUNT NISTE IDIOTI TOTI CEI CARE NE CONDUC !!!...
    0 0
  • Pretul pe un litru de benzina !!
    Deci am citit foarte atent tot ce s-a scris pina acuma, si deci tot nu am inteles, deci daca pretul pentru un litru de benzina este cu TVA sau fara TVA. Si este vorba de benzina de masina, din alea cu patru roti, nu de avioane, nu ?!!
    0 0
  • Andrei
    bun pret :)
    daca ar fi benzina la acelasi pret ca si in Caracas nici pana la gunoi nu m-as mai duce pe jos :)
    0 0
  • pretul la benzina !!
    Vad ca in marile capitale europene pretul la benzina per litru e in jur de 1 euro. Care ar fi pretul pe la vecinii nostri bulgari, unguri, sirbi, turci si eventual prin republicile bananiere.
    0 0
  • vasile
    vrajeala
    hai na , pai in barcelona 1 L de benzina e 90 de centi ... in sudul frantei la fel, de ce mintit ca niste mincinosi?
    0 0
  • lucescu
    pretul benzinei
    in tabelul dat sa facu confuzie intre galon unitatea de masura in USA si litru
    0 0
  • www.Rulzz.tk
    qm se face k pe desen sunt alte preţuri?
    0 0
  • che porcheria
    preturile nu sunt reale deloc... se pare ca cineva se plictisea si-a zis totusi s-o puna de-un articol...
    0 0
  • subiect
    Preturile sunt bine calculate.
    Nu stiu de ce vor sa comenteze toti ignorantii in loc sa puna mana pe o carte de aritmetica!
    0 0
  • Calin Delavale
    Avem cea mai scumpa motorina din lume
    Daca luam in calcul si procentul de carburant contrafacut ajungem la concluzia ca avem cel mai scump carburant din lume intr-o tara care produce dar unde productia si detinerea de rezerve petroliere sunt un dezavantaj pentru cetatean. Ca nicaieri!
    0 0
  • fuel prices
    What about other countries members of EU? Where can I get present prices?
    1 0
  • este corect
    in poza de sus(pt ca este preluata de undeva)preturile in dolari sunt pe galon,insa mai departe in text si in tabelu facut de autor pretul in lei este pe litru
    1 0
  • mafiotzo
    nimic mai fals
    Din europa motorina e cea mai scumpa in Marea Britanie, Germania (sa zicem, gasesti si mai ieftina dar pe nationale), italia ( foarte scumpa). Mai acceptabil la pret gasesti in Franta (la intermarche, carrefour market si benzinarii de genul. pe autostrazi e scumpa si la ei), Olanda si belgia pretul e similar cu franta (in franta cu cat te apropii de spania se ieftineste, nu stiu de ce). Cea mai ieftina motorina din ue o gasesti in spania, luxembourg si slovenia (la acestea 2 din urma pretul e la fel si pe autostrazi si pe nationale).
    In decembrie 2011 preturile erau urmatoarele (ma refel la cele mai mici, nu pe autostrazi: austria 1,35 euro, germania 1,38 euro (mai rar dar gasesti), olanda 1,35, belgia 1,35 euro, italia 1,55 euro, luxembourg 1,2 euro, slovenia 1,25 euro, spania 1,25 euro, slovacia 1,35 euro, anglia 1,4 lire, franta 1,30 - 1,35 euro. Astea sunt preturile la care am alimentat eu. O iei pe nationale si alimentezi de unde e mai ieftin. Bafta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru