Cât de mici pot să fie SUV-urile? Honda se gândește la un crossover mai mic decât actualul HR-V

de Mircea Meşter
Marti, 22.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După compactul CR-V și subcompactul HR-V, Honda vrea să lanseze un SUV urban care să aibă aceeași formă pe toate piețele lumii.

După ce anul trecut a lansat pe piața europeană modelul HR-V, considerat unul dintre modelele din zona superioară a segmentului SUV-urilor de segment B, Honda are în plan dezvoltarea unui frate mai mic al acestuia. Informația vine tocmai din Australia, acolo unde șeful biroului local al mărcii nipone susține într-un interviu acordat publicației GoAuto că o astfel de mașină s-ar potrivi logicii globale Honda pe fondul creterii constante a vânzărilor în segmentul SUV-urilor.

Evident, prima întrebare care se naște după ce citești știrea asta este una simplă: unde ar mai încăpea în gama Honda un SUV și mai mic? Răspunsul vine după o analiză scurtă a dimensiunilor lui HR-V, care vine cu o lungime aflată fix la jumătatea distanței dintre Renault Captur și Renault Kadjar, de exemplu. Altfel spus, Honda ar avea spațiul necesar pentru construirea unui crossover ceva mai mic decât HR-V (și chiar puțin mai mic decât Renault Captur, care conduce segmentul la nivel de vânzări).

Dacă va fi dezvoltat și produs, noul model va avea caracteristici identice pe toate piețele lumii, urmând să fie comercializat de Honda în toate țările în care marca japoneză își desfășoară activitatea. Evident, diferențele vor fi sesizabile la nivel de motorizări, acolo unde proporția ofertei de motoare pe benzină și diesel va varia în funcție de preferințele fiecărei piețe în parte. 

Una dintre sursele de inspirație pentru noul model ar putea fi BR-V, un SUV pe care Honda îl va lansa în cursul anului 2016 în unele țări din Asia.

Dezvoltat special pentru piețe în curs de dezvoltare precum India, Thailanda sau Indonezia, BR-V este însă mai lung decât actualul HR-V european, ceea ce înseamnă că șansele ca acest model să fie regândit pentru piețele dezvoltate să fie mici.

Comentarii (4)

  • Sunt la moda mai nou.
    6 1
  • Off............HONDA are in plan dublarea vanarilor pana in 2018, deci, le trebuie modele noi, de impact.
    Iar BR-V este un suv cu 7 locuri, deci pica varianta asta.
    va fi, poate, un sub pe baza lui jazz / n-one.
    5 0
  • @Scorpionul.negru
    Asa este. SUV-urile subcompacte sunt la moda precum sunt ochelarii de vedere de hipster......stii la ce ma refer :)))))
    2 1
  • Pai CR-V nu concureaza cu X-Trail ? HR-V trebuia sa concureze cu Qashqai/Kadjar, iar asta nou cu Juke.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru