Cat de sigur este un Caparo T1?

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 14.12.2007
Desi cantareste doar 570 de kg, Caparo T1 este o masina foarte sigura multumita tehnologiei imprumutate din F1.

Esential

570 de kilograme cantareste Caparo T1.

Declarat deja cel mai rapid vehicul de productie pe circuit, Caparo T1 inca nu a reusit sa treaca toate testele de siguranta pentru a putea fi comercializat. Cu toate acestea, supercarul britanic se poate lauda cu o tehnologie de protectie a soferului imprumutata din Formula 1.

Desi cantareste doar 570 de kilograme, Caparo T1 ofera o protectie sporita multumita materialelor din care este construit. Caroseria monococa din carbon compozit inglobeaza un nucleu de 13mm din aluminiu.

Habitaclul este intarit cu elemente din otel si o armatura care protejeaza in cazul rostogolirii. Partea frontala, panourile laterale, aripile si podeaua utilizeaza acelasi nucleu de aluminiu si sunt turnate pentru a minimiza riscul desprinderilor in cazul unui imact.

In ceea ce priveste sistemul de franare, Caparo a apelat la specialistii de la AP Racing care au dezvoltat un pachet special. Kitul include discuri de franare uriase, cu diametrul de 14 inch si etriere din aluminiu.

Pentru a se asigura ca viitorii clienti nu isi pun viata si integritatea masinii in pericol, Caparo va organiza un curs de perfectionare capabil sa dezvolte abilitatile necesare strunirii unui asemenea supercar.

Taguri: Caparo, T1

Citeşte şi...

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru