Câte ceva pentru fiecare: Porsche Panamera își lansează versiunea entry-level (330 CP) și variantele cu ampatament lung Executive

de Mircea Meşter
Joi, 10.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a prezentat astăzi versiunea de bază a lui Panamera, care oferă un motor V6 Turbo de 330 CP. În schimb, clienții cu dare de mână care doresc confort superior și merg cu șofer pot miza de acum pe opțiunea Executive, care vine cu ampatament lung.

După ce Porsche a prezentat oficial noua generație Panamera în variantele Panamera S (440 CP, opțional cu integrală), Panamera Turbo (550 CP, integrală standard), Panamera e-Hybrid (462 CP, integrală standard) și Panamera Diesel (422 CP), constructorul german plusează astăzi cu o versiune entry level de motorizare și cu variante cu ampatament lung disponibile pe toate motorizările pe care clienții le pot comanda pe berlina sportivă germană.

Astfel, cea mai accesibilă versiune a modelului Porsche va fi, începând de astăzi, varianta V6 Turbo pe benzină care dezvoltă 330 CP. Nu are un nume special, fiind denumită simplu Panamera și atât, iar prețul său nu a fost comunicat încă de producătorul din Stuttgart. 

Varianta de bază a lui Panamera crește astfel cu 20 CP față de vechea generație, însă consumul oficial al modelului german scade cu un litru/100 km în comparație cu versiunea pe care o înlocuiește. Acum, cifrele oficiale arată 7.5 litri/100 km pentru opțiunea de bază în gama Panamera.

La fel ca în cazul majorității celorlalte versiuni ale modelului german, și aceasta poate fi comandată în variantă cu tracțiune integrală, aceasta fiind recunoscută prin denumirea oficială Panamera 4. Consumul oficial anunțat de Porsche pentru această variantă este de 7.7 litri/100 km.

Versiuni cu ampatament lung: Panamera Executive

Cealaltă mare noutate care își face apariția în cazul lui Panamera este versiunea cu ampatament lung dedicată celor care își doresc mai mult spațiu în spate. Construită special pentru clienții care preferă confortul unei limuzine condusă de un șofer, varianta Executive poate fi comandată pe toate versiunile cu tracțiune integrală ale lui Panamera, ceea ce înseamnă că este disponibilă pe Panamera 4 (330 CP), Panamera 4S (440 CP), Panamera E-Hybrid (462 CP) și Panamera Turbo (550 CP).

Panamera Turbo în versiunea cu ampatament lung Executive.

Fiind construită în jurul locului din dreapta spate, cel care trebuie să se bucure de întreg confortul pe care-l poate oferi modelul Porsche, Panamera Executive oferă o serie de elemente suplimentare față de variantele clasice ale modelului german.

În echiparea de bază, versiunile Executive ale lui Panamera vin cu un plafon panoramic de dimensiuni mari, cu pachetul de suspensii active PASM (Porsche Active Suspension Management) și cu scaune confort încălzite cu reglaj multidirecțional. Mai mult, versiunile superioare de putere, Panamera 4S Executive și Panamera Turbo Executive, oferă direcție pe toate cele patru roți și portiere soft-close.

În plus, Varianta Turbo beneficiază în mod exclusiv de climatizare pe patru zone, faruri LED cu reglaj automat dinamic și iluminare ambientală. 

Cele două scaune spate ale versiunilor Panamera Executive.

Un element comun pe toate versiunile Executive este consola centrală special construită pentru varianta cu ampatament mărit a lui Panamera. la aceasta se adaugă pachetul Rear-Seat Entertainment (RSE) care oferă display-uri de 10.1 inch integrate în spătarele scaunelor din față și care pot fi demontate și utilizate ca tablete în viața de zi cu zi.

via Porsche

Comentarii (2)

  • Frumoasa masina. Mi-ar fi placut enorm ca Porsche sa fi fost independenta si sa nu apartina grupului VAG
    4 6
  • @~
    Si mie. Dar daca erau independenti, slabe sanse sa fi ajuns la nivelul asta cu masinile lor.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru