Caterham va prezenta un model electric peste sase luni

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.01.2010
Seful Caterham a anuntat ca vor prezenta un model electric de competitie peste sase luni. Modelul va fi bazat pe Seven si va fi dezvoltat alaturi de partenerii marcii engleze.

Englezii de la Caterham vor dezvolta un model electric pe care il vor prezenta in urmatoarele sase luni. Acesta va fi o versiune electrica a lui Seven si este dezvoltata alaturi de parteneri cu experienta in acest domeniu. Pentru moment, cei de la Caterham nu vor sa introduca un model electric in productie, dar ar putea face acest pas critic in cazul in care vor fi nevoiti sa isi reduca emisiile de CO2.

Cei de la Caterham vor sa creeze un model electric de competitie, dar aceasta idee este inca analizata atent de catre englezi, deoarece nu sunt siguri de rezistenta unui vehicul electric intr-o competitie pentru vehicule conventionale. Ansar Ali, seful companiei Caterham, asteapta un raspuns de la partenerii sai pentru a afla daca un vehicul electric bazat pe un Caterham ar fi potrivit pentru competitii si daca ar putea sa aduca aceasta tehnologie in gama sa.

Prima declaratie care anunta un model electric de la Caterham a fost facuta anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo. La acea vreme, compania britanica studia fezabilitatea unui model electric si cauta parteneri.

Intre timp, cei de la Caterham au trecut la analizarea comportamentului unui vehicul electric in cazul unei competitii.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • ......
    foarte bine
    2 1
  • ce pacat... din pacate nu pot fi de acord cu masinile electrice, cu atat mai mult cand vine vorba de ruinarea unui model atat de.... clasic. Atata vreme cat producerea lor creaza o cantitate imensa de poluare si cat timp 70% din energia electrica provine din arderea combustibililor fosili.... Nu e cu nimic mai verde decat un Viper SR/10. Mi-as dori si eu o lume mai putin dependenta de combustibili fosili dar naivitatea nu ajuta progresul... Urmeaza AC Cobra cu motoare electrice?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru