Ce bijuterii ies atunci când mărcile auto se apucă să deseneze iahturi de lux

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia târgului nautic mondial organizat la Milano, două nume mari din industria auto își vor expune creațiile lansate la apă cu ajutorul unor producători de iahturi.

Din când în când, constructorii auto mai cochetează și cu alte domenii. Unul dintre cele mai râvnite este cel al ambarcațiunilor de lux, produse cărora le-a fost dedicat un târg mondial desfășurat în aceste zile la Milano. Cu această ocazie am făcut cunoștință cu două iahturi care poartă amprenta unor nume grele din inustria auto.

Iahtul Aston Martin AM37

Primul pe listă este Aston Martin, care și-a unit forțele cu Quintessence Yachts pentru a da naștere modelului AM37. Desenat de oamenii de creație ai constructorului britanic, responsabili și pentru designul noului supercar DB11, iahtul AM37 încearcă să combine luxul și funcționalitatea cu performanța și ingineria.

Creatorii săi afirmă că iahtul va amesteca tot ce e mai bun în domeniile iahturilor și automobilelor. Așa se explică inserțiile din fibră de carbon de la interior, scaunele îmbrăcate în piele de calitate și volanul inspirat de cel al modelelor Aston Martin. Nu lipsesc instrumentele digitale, sistemul multimedia și un levier al accelerației îmbrăcat în piele, asemeni schimbătorului de viteze.

Esential 12 musafiri poate găzdui iahtul desenat de Henry Fisker.
11 membri ai echipajului sunt necesari pentru buna funcționare a iahtului Benetti Fisker 50.
La nivel exterior, AM37 adoptă un parbriz impresionant și un acoperiș retractabil, din pânză,folosit atunci când iahtul este andocat.

Benetti Fisker 50

Tot la târgul din Milano, italienii de la Benetti, specializați și ei în construcția ambarcațiunilor de lux, și-au unit forțele cu Henrik Fisker, fondatorul companiei auto cu același nume și omul care a lucrat mulți ani la BMW, unul dintre modelele desenate fiind celebrul Z8.

După ce au colaborat pe toată durata lui 2015, Fisker și Benetti au lansat la apă iahtul de lux Benetti Fisker 50. Designul sculptural include linii fluide, completate de multe inserții de carbon, după cum susține însuși Fisker.

Toate detaliile interioare și exterioare amintesc de segmentul premium, iar echiparea este una de invidiat.

Iahtul dispune de un centru spa, de zone de lux pe fiecare punte, de camere cu vedere la ocean, de zone pntru bronzat și de jacuzzi cu vedere la ocean. Există spațiu pentru 12 persoane, cazate în șase camere. Pentru echipaj mai există alte 11 locuri în zone separate de cele ale invitaților.

Comentarii (12)

  • Boston Andrestovic
    Mare scofala. Si Toyota ofera yahturi de ultra lux net fiabile fata de caricaturile astea . Foltzfagan e singurul constructor auto care nu ofera......ahhhh cumva asta nu e vre un brand de mezeluri afumate ? Am zis bine marca auto ?
    7 17
  • @Boston Andrestovic
    madalino iar ti-ai luat peruca verde si te-ai imbracat in roz....
    15 3
  • burebista
    @Boston Andrestovic - da.... si toyota mai trebuie sa faca sushi, ce bine ar merge un platoas de sushi cu carnati :)))))
    8 3
  • @burebista
    ca si mariajul dintre o micuta japoneza si un malac german, ce samurai bautori de bere ar iesi :))))))
    9 2
  • @Madalescu
    Cred ca Mr. Toyoda nici n-a visat vreodata sa aiba asemenea fani ca tine, care elodiaza marca inclusiv in domeniile in care nu e prezenta.
    8 3
  • Cum adica are vedere spre ocean? se putea si cu vedere spre curtea interioara?
    9 0
  • @Boston Andrestovic by Madalescu by Mafia
    Pacat ca cei de la Toyota nu intra pe forum sa te gaseasca. Te-ar pune director general din prima. Tu chiar ti la marca aia nu gluma. Fan adevarat ce mai..:))))
    14 2
  • Se pare ca facatorii de iahturi vor sa intre in segmentul premium...

    Si eu care avem impresia ca iahturile se afla in categoria lux.
    3 0
  • Boston Andrestovic
    Iar au scapat copii de la cresa si au dat buzna pe Automarket :))))))

    Va roade rau asa-i ? Cand Toyota Producea iahturi de lux, altii vindeau Cremwursti in fabrica auto :)))))

    Pentru cunoscator, cititi cu atentie ce motor foloseste acest iaht luxos

    http://www.autoblog.com/2014/10/12/toyota-ponam-31-sports-utility-cruiser-yacht-video-official/

    Inclusiv avioane private


    https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_TAA-1


    Stiu ca doare faptul ca ''idolul'' vostru drag Folțfagăn de la carnati afumati nu se poate cladi si la tehnica si inginerie :)))))
    4 14
  • @ Boston Andrestovic
    Madalino incep sa am fantezii cu tine, poate ne intalnim odata......
    6 3
  • @boston
    foarte misto yahtul, nu stiam ca toyota produce si asa ceva!!! foarte frumos!
    2 6
  • Boston Andrestovic
    Madaleasca Fekaleasca cred ca ti-ai bagat si nazdravanul intr-o toba de Toyota. Hai recunoaste ca ai avut o aventura cu marca asta de o iubesti asa de tare ! Nici acum nu cred ca ti s-a luat negreala de pe nazdravan :))
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru