Ce masina are Lamborghini!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.11.2006
Se numeste Murcielago LP640 Roadster si este dovada vie a faptului ca 640 de cai putere pot sa-si faca foarte bine treaba si fara plafon.

Italienii de la Lamborghini au ales Salonul Auto de la Los Angeles pentru a-si lansa ultima creatie, Murcielago LP640 Roadster. Avem de a face cu un supercar ce reprezinta de fapt o evolutie a coupe-ului Murcielago. Motorul de sub capota lui LP640 Roadster este acelasi Lamborghini cu 12 cilindri in V la 60 de grade a carui cilindree a fost insa ridicata de la 6.2 la 6.5 litri. Puterea maxima ajunge la 640 CP la 8000 rpm iar cuplul urca la 660 Nm la 6000 rpm.

Performantele sunt, evident, incredibile. Cele 3.4 secunde de la 0 la 100 km/h au insa si pretul lor: noul model al casei de la Sant’Agata Bolognese costa nu mai putin de 300.000 de euro.

Din pacate, noul Roadster are aceeasi problema pe care a avut-o si precedentul supercar decapotabil al italienilor: Murcielago Roadster are plafon din panza astfel ca instructiunile de folosire sunt foarte clare: in cazul in care se ruleaza cu masina acoperita, viteza maxima nu trebuie sa treaca peste 170 de kilometri pe ora. In caz contrar, panza si sistemul de deschidere/inchidere ar putea suferi defectiuni.

Clientilor nu le raman decat doua posibilitati: sa alerge cu masina decapotata la viteza maxima pentru a fugi de eventualele precipitatii sau sa planga la 100 km/h pe autostrada ca nu au avut inspiratia de a-si cumpara un Zonda Roadster sau, de ce nu, un Porsche Turbo Cabrio.

Comentarii (9)

  • Alinacu
    Wow
    Vorba lu' Borat: Uauauiua!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • Asa, nu!
    Nu-mi vine sa cred ca nu poti merge cu viteza maxima cand e acoperita. E una din masinile pe care le admir cel mai mult insa e de-a dreptul strigator la cer sa nu poti sa te bucuri de viteza cu o astfel de masina. :)
    0 0
  • beeeeeton
    Misto masina!
    Ai dreptate Alex! E naspa ca nu poti fugi pe autobahn in Germania cu viteza mare cu plafonul pus cand e canicula sau ploua/ninge. Dar oricum intr-un fel e bine ca nu se mai pot produce la fel de usor accidente caci stim ca la viteza mare oricat de performanta ar fi masina aceasta va derapa si...
    Poate ca inginerii de la Lamborghini au vrut in felul acesta sa contribuie la siguranta rutiera.
    Crede-ma ca nu mi-ar place sa ma trezesc cu un bolid de 300.000 Euro ca intra in mine cu o viteza net superioara (cu toate ca ursuletul meu m-ar proteja-cred- la un astfel de impact)
    Beeks!
    0 0
  • ce pacat!
    sa ai masina de 300 de mii e euro si sa nu poti sa mergi cu masina acoperita cu mai mult de 170 km/h...masina asta cere talpa nu gluma(170)
    0 0
  • marfa
    marfa
    0 0
  • adrian_adn
    Eu zic ca este bine !!
    Daca ploua nu este cazul sa depasesti viteza aia de 170.. chiar si cu bolidul asta. Nu ai aderenta buna, nu ai vizibilitate. Nu este un defect. Era penibil un "defect ca asta". Si ar fi si pacat sa mergi fara sa auzi motorul ala live :)
    0 0
  • e pe bune?
    Bai..asta sigur nu e SF?pana nu vad nu cred...
    0 0
  • cressty
    ar fi loc si de mai bine
    poi mah..... astid d c nu fac si ei un cupola metalica... off.. nu prea ii duce capu... traiasca AUDI ;)
    0 0
  • floryn
    are stiil
    dar eu merg pe A24 noaptea cand nu este trafic cu 245 km/h....si e acoperita
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru