Ce mașini folosesc șefii de stat din lume: de la Cadillac-ul blindat al lui Trump la VW Beetle din 1987 pentru președintele din Uruguay

de Mircea Meşter
Luni, 30.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Harta mașinilor pe care le utilizează șefii de stat pentru vizitele protocolare ne arată o împărțire pestriță a mărcilor preferate pe Glob. Mercedes-Benz este însă brandul preferat de cei mai mulți președinți.

Mașinile pe care le conduc șefii de state din întreaga lume a fost întotdeauna un subiect care a suscitat interes. Pe de o parte pentru că este interesant de analizat ce mărci acoperă transportul celor mai importanți oameni care conduc lumea, pe de altă parte pentru că aceste mașini sunt de obicei versiuni speciale ale unor modele de serie, oferind protecție suplimentară și o serie de sisteme și de soluții care nu pot fi comandate pe variantele regăsite în showroom-uri.

Există însă la nivel mondial și oficiali care mizează pe mașini cât se poate de normale, unii șefi de stat preferând chiar mașini clasice în favoarea celor moderne, care oferă toate elementele de confort ale epocii actuale. Așa se întâmplă în cazul Familiei Regale daneze, care utilizează un Rolls-Royce Silver Wraith din 1958 la deplasările oficiale, dar și în cazul șefilor de stat din Chile și Uruguay, care mizează pe un Ford Galaxie Cabrio din 1966, respectiv pe un modest VW Beetle din 1987.

Regtransfers, o companie engleză care se ocupă de revânzarea plăcuțelor de înmatriculare, ne oferă ocazia de a privi harta mondială a mașinilor utilizate de șefii de stat printr-un infografic interesant. 

Comentarii (6)

  • Familia regala daneza in special regina Margareta a II-a a mers pana nu de mult in Bentley Arnage RL si mai apoi in Bentley Mulsanne.



    http://it.123rf.com/photo_29556021_oggi-copenhagen--danimarca-hmthe-regina-margrethe-ii-spinge-corona-121-nella-british-auto-bentley-fa.html

    https://www.autogespot.ro/bentley-arnage-rl/2011/04/05

    Iar Willem-Alexander si mama sa Beatrix a Olandei in A8 Limousinne si Volvo S80 Limo.....

    http://caseregale.eu/olanda-audi-si-volvo/

    http://www.alamy.com/stock-photo-the-hague-the-netherlands-25th-jan-2014-new-royal-car-of-the-king-67047289.html
    7 4
  • Toyota Century Royal era cea mai luxoasa si performanta limuzina in anii 80'' . Luxul din interior era ceva SF pt vremea ei, asa precum noul LS este ceva SF pt secolul 21' acolo un un S class vine in continuare cu faruri cu halogen si scaune de carpa in dotarea basic :))), practic esti invidios pe dotarile unui Logan Prestige care vine echipat cu faruri LED DRL :))
    6 9
  • @automobilistul
    Daca nu ne spui si de suspensie tot degeaba...
    4 2
  • si presedintele iliescu cu ce masina mergea?
    3 1
  • Majestatii sale nu ii mai convine Rover 75, a trecut pe Bentley :d.

    Uruguay si Chile is cei mai tari :))
    3 0
  • @top

    Eu zic sa lasam trecutul si sa ne gandim la prezent. Herr Klaus a schimbat limuzina prezidentiala cu una de ultima generatie, Aia in care se dadea Nea Traian nu-i convenea! De fapt Base nici nu o prea folosea ca era "patriot" si conducea singurel un Logan.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru