Ce minuni a mai făcut BMW-ul meu: un Seria 5 a fost blocat automat de la distanță după ce a fost furat

de Bogdan Mirică
Sambata, 10.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hoțul unui BMW Seria 5 s-a trezit închis în mașina pe care tocmai o furase. Serviciul de asistență BMW a blocat mașina până la sosirea poliției.

Conectivitatea de care dau dovadă mașinile actuale aduce o mulțime de beneficii. Inclusiv atunci când cineva încearcă să fure o mașină. S-a convins de asta și un hoț din Seattle care a pus ochii pe un BMW 550i.

După ce a inspectat zona, acesta a descoperit mașina cu cheile în interior. Proprietarul mașinii se căsătorise cu o zi înainte și lăsase mașina unui prieten. Acesta a uitat cheile în interior, la vedere, și a facilitat astfel infracțiunea.

Atunci când a realizat furtul, proprietarul mașinii a alertat sistemul de asistență BMW. Acesta a localizat mașina pe o alee din același oraș. Operatorii nu numai că au reperat mașina, dar au și blocat accesul.

Urmareste Automarket
Când au ajuns la fața locului, polițiștii au avut surpriza să-l descopere pe făptaș încuiat în mașină, cufundat într-un somn profund.
Acesta nici măcar nu încercase să părăsească mașina, însă chiar dacă ar fi încercat să o facă, serviciul de asistență BMW nu i-ar fi permis deschiderea ușilor.

Operarea mașinii de la distanță în astfel de situații este posibilă prin intermediul cartelei SIM folosită de sistemul Connected Drive. Acesta permite deschiderea și închiderea ușilor de la distanță.

Comentarii (6)

  • din seria "cususta cu ata alba"

    - proprietar proaspat casatorit usor naiv.
    - prietenul? un tampit
    - hotul se intampla sa gaseasca fix masina proprietarului darnic de MBW serie 5
    - masina blocata. De la distanta. Tehnologia, v-ati prins?
    - hotul se dovedeste baiat destept. Trage un pui de somn.
    - politia, incredibil, nu foloseste puterea de foc cum o face deobicei si aduce o economie de 99 centi bugetului anual al politiei locale scutindu-l pe hot de un cartus in frunte.
    - totul se termina cu bine
    - na poftim, subiect de news!...breaking news

    PS. se spune ca hotul, resemnat ca din furt nu poti castiga cinstit o paine, s-a angajat la McDonalds. E angajat model. Urmeaza sa se insoare.

    PS2 si are, evident, un prieten....
    19 4
  • Aceasta poveste e clar inventata pentru reclama. Exact cum a spus si colegul de mai sus, prea e cusuta cu ata alba...
    10 2
  • de ce n-a iesit pe geam , intreb si eu !
    1 0
  • Si romanul mereu are ceva de comentat dupa margina.
    9 8
  • Niste prostii !!!!
    Eu am BMW 7 din 2016 . AM SI aplicatia respectiva si stiu despre ce merge vorba .
    1. Chiar si daca inchid masina din casa de la distanta sau din oricare loc masina se inchide numai ca daca cineva e in interior apuca de manerul usei si masina se deschide numai ca porneste alarma.
    2. Ce prost ar sta in masina sa astepte politia cand poti sa deschizi usa din interior si sa pleci chiar daca masina e blocata usile se DESCHID din INTERIOR .
    3. E poveste proasta inventata de BMW sau atumarket nu a explicat ceva corect.
    7 2
  • Marius
    Sistemul asta poti sa-l implementezi si cu 25 de dolari daca te stii.
    Ai nevoie doar de o plca Arduino http://www.ebay.com/bhp/arduino-gsm-shield, sa stii putin C si ceva timp ca sa intelegi cum functioneaza electronica din masina.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru