Ce primești cadou dacă ai parcurs 1.6 milioane de kilometri cu un Toyota? Un Toyota de ultimă generație, bineînțeles

de Bogdan Mirică
Duminica, 15.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un american a parcurs un milion de mile (1.6 milioane de km) cu mașina sa, un Toyota Tundra din anul 2007. Drept răsplată pentru performanța sa, Toyota i-a făcut cadou un Tundra complet nou și i-a cerut vechea mașină pentru analize amănunțite.

Toyota face una dintre cele mai durabile mașini, nu mai este o surpriză pentru nimeni. Cum nu ar trebui să fie o surpriză nici faptul că un american a reușit să atingă un milion de mile cu mașina sa, un Toyota Tundra construit în urmă cu nouă ani. Am zis un milion de mile, ceea ce echivalează cu 1.6 milioane de kilometri.

Adevărata surpriză o reprezintă însă gestul făcut de cei de la Toyota, care au auzit despre performanța americanului Victor Sheppard. Acesta a primit gratuit din partea constructorului japonez un Toyota Tundra produs anul acesta. În schimbul acestuia, Victor Sheppard, care se află la exemplarul Tundra cu numărul 16, va trebui să predea mașina cu un milion de mile la bord. Toyota va desface mașina bucată cu bucată pentru a vedea cum au rezistat atât de bine piesele.

Esential 117 vizite la service a făcut americanul în cei 9 ani de când a cumpărat mașina.
Proprietarul susține că a făcut cam 200.000 de kilometri pe an, parcurgând distanța de acasă la muncă.
În toți acești nouă ani a vizitat service-ul de 117 ori pentru schimbul de ulei și alte consumabile. Transmisia și motorul sunt cele inițiale.

”Camioneta mea arată grozav, cu excepția unor mici zgârieturi. E aproape nouă. Chiar și scaunele arată foarte bine. Cu siguranță sunt ceva mai murdare, dar nu sunt rupte și nu prezintă semne de uzură,” a declarat proprietarul.

Comentarii (43)

  • un toyota ,un skoda un. dacia...erau conduse de un femeie...si o barbat conducea o mercedes desi el avea o opel...
    38 10
  • in your face! DACIA

    Newsflash: Din pacate daca era sa dea Dacia cate o masina la fiecare proprietar care a facut milionul de km ar fi dat faliment de mult!

    sau asteapta a doua borna de bulioane km, ei stiind ca duc motoarele peste bulion fara probleme.

    Desigur glumesc si eu, dar asta dovada de customer care si reclama!
    19 16
  • Mircea
    Cam asta face diferenta intre Toyota si VW. Cu VW nu vei ajunge niciodata la 1 milion km cu motor si cutie originale =))

    Felicitari celor de la Toyota, stiu ca au mai facut cadouri din astea si sper sa faca in continuare.
    35 43
  • Merita și acel domn din Slobozia un Logan nou măcar. Nu era mare pagubă un Logan nou pentru Dacia.
    52 7
  • In primul rand felicitari Automarket pt initiativa de a publica aceasta stire care a devenit vitala pe net .

    In al doilea rand, CINSTE TOYOTA. Masinile lor n-au moarte ! Stiu, stiu, e totusi dureros pt puristii VAG.
    35 54
  • Scaunele din Toyota sunt renumite pt fiabilitate. De asemenea tapiteria nu se increteste de la primii 20.000 km ca la un VW .
    31 55
  • PS: Probabil noua Tundra primita o va vinde si-si va lua ceva de ''calitate'' gen : BMW, VW nu ? Am dreptate puristi ?
    25 54
  • ''Toyota va desface mașina bucată cu bucată pentru a vedea cum au rezistat atât de bine piesele.'' INTERESANT ! Nici macar japonezii nu stiu cum de fac masini atat de fiabile. Asta inseamna inginerie tehnica la superlativ. VW nu i-ar fi facut cadou nici macar un set nou de jante. Am zis VW ? Vorbesc aberatii evident.......eii nu sunt in stare sa ofere asememea masini durabile. Doar traiesc din service-uri .
    27 56
  • troaca asta de toyota e numaruul unu la vanzari , la fiabilitate si la multe altele, ati auzit baieti???!!!! la scorpionul negru, zarnesteanu si altii ma refer aici, care denigreaza permanent acest constructor . Imi pare rau de voi dar tre' sa cititi stirea asta de 10 ori pana bagati la cap ! Madalescu va spune asta in fiecare zi de 1000 de ori iar voi il credeti nebun.Imi pare bine ca adevarul a iesit la iveala!! :))) Tacerea e un raspuns! :)))
    27 48
  • Partea cea mai proasta cu propaganda comunista a fost faptul ca unii s-au indobitocit atat de tare incat au ajuns sa creada de-a binelea in ea. Oricine era contra era marcat discret la Securitate si bagat la "reeducare". Sute de milioane de tragetii din Rusia, Estul Europei, China, Cambogia, Vietnam, Cuba, etc stau marturile in fata istoriei.

    Din pacate indobitocirea exista pregnant si astazi sub diferite forme. Ajungi sa vezi o adunatura de fiare dovada suprema a ... ce? Sa spui ca scaunele nu sunt rupte, etc la greutatea si gabaritului celui din poza dupa 1 million jumate de km, inseamna sa fii pe acelasi nivel cu activistii lui Mao, Stalin, etc.

    Sa arunci cu noroi in stanga si in dreapta doar ca sa-ti demonstrezi suprematia, este exact modelul de politica sovietica practicat si astazi (de exemplu in Siria). La rusi nu conteaza validitatea argumentului, conteaza infundarea lui pe gatul interlocutorului, indifferent cat sens are sau cat de penibil este.

    Remarc ca tovarasul @sergiu, nu mai arunca de data asta cu "te pisi pe el" sau "cacanarule", asa cum a facut-o la articolul cu Skoda Octavia, din caldurica anonimatului. Are probabil nevoie de un cont pe Automarket din care sa-si scuipe propaganda.

    Sunt o gramada de firme care au modele pe strazi cu milioane de km, dar foarte rar auzi de ele, pentru ca nu mai prezinta subiect de stiri. Nu e o bagatela, dar sa bagi 4 comentarii la nivelul celui de mai sus, spune multe despre ... sanatatea mintala a postacului.
    100 79
  • pai e o realizare pentru toyota sa ajunga la nr astia de km. e prima probabil. nu degeaba i-au dat clientului o masina noua.
    61 29
  • Propietarul de 200 kile a mers la servici cu masina făcând 200.000 km pe an. Ori 200.000 km împărțit la 300 zile lucrătoare rezultă că a mers pe zi cam 666,66 km adică la mama dracului , adică a condus zilnic până la servici și înapoi cam 10 ore, adică noi suntem niște tâmpiți și el pute de jmecherie și noroc. Ori poate că marketingul extrem s-a inventat în S.U.A.. la cerea celor mulți.
    64 20
  • @zarnesteanu
    Poți da și câteva exemple, link-uri ca să știm și noi care sunt firmele menționate de tine. În afară de Volvo, care mai face performanță din asta, restul nu prea se pricep și nici nu intenționează să facă asta. Dacă ar face mașini fiabile nu ar fi nevoite flotele să își schimbe mașinile la fiecare 2-3 ani, cum e în cazul Vw.
    21 48
  • Asertiunea "Proprietarul susține că a făcut cam 200.000 de kilometri pe an" imi pare abureala, fiindca nici taximetristii nu ruleaza atit, cu f. mici exceptii.
    Adica 700 km zilnic, la
    52 17
  • ...
    5 13
  • @zarnesteanu


    Si ia spune flacau, care sunt ''firmele'' alea ? Cateva linkuri ar fi binevenite ;)
    13 43
  • burebista
    o fi avand omu firma de catering la New York iar livrarile le facea la Hollywood. astia in articol nu au mentionat ca ajungea si cu mancarea calda...acuma pe bune o fi toyota masina buna , nu contest da la cate Kile are omuletu si scaunu de tractor ala de tabla se indoaie......cat despre motor abia de si-a facut rodaju' .....
    42 17
  • Deci a facut 200 000 km pe an.Anul are 365 de zile.De aici reiese ca a facut zilnic 548 km in fiecare zi. Dar daca tinem cont ca Sambetele si Duminicile sunt zile de odihna, reiese ca umflatul a lucrat cam 260 de zile. deci a facut zilnic 770 km in fiecare zi lucratoare.Daca mai tinem cont ca 100 de km ii faci(sa zicem) intr-o ora, rezulta cam 8 ore de condus zilnic. Cand a mai lucrat, cand a mai mancat ? Probabil ca timpul pe care il petrece la toaleta este egal cu zero. Chestia asta este la fel cu cea a armelor chimice , gasite dupa razboaiele din Irak.
    The big dude, spune ca este la toyota tundra cu numarul 16. Mai mult ca sigur, acesti 200 000 de km au fost facuti cu cele 16 minunate masini intr-un an. Asa da. Este posibil.
    65 32
  • Sinecr pe unii nu va inteleg de unde atata patima pentru o anumita marca auto ? Aveti actiuni acolo ? Sa fim seriosi masina este un morman de fier pe care il schimbi la cativa ani . Eu unul am cumparat de fiecare data o alta marca am ales ce era mai ok din punct de vedere al pretului si nevoilor mele personale la momentul respectiv . Sa cumperi toata viata doar o anumita marca auto eu consider a fi o mare prostie . Dar ma rog fiecare cu , gustul lui ca vorba aia nu platesc eu .
    16 13
  • Adrian
    Km inapoi se dau.
    Dar inainte, se pot da?
    :))
    58 11
  • SergeAndre, uite un link pentru maria ta: http://www.boston.com/cars/news-and-reviews/2015/04/29/cars-with-over-miles-buy-heartbeat/hnY2lO4WbvF2WoncInIRfM/pictures.html#slide-11
    52 23
  • @zarnesteanu
    Dar ce spui de starea ta mentala? Cum e sa cauti in disperare sa-ti dai 60 de voturi ??
    Te citez: "Nu te mai obosi baiatu' Astazi am timp sa ma ocup de tine. Hai sa vedem care da mai multe voturi. Te pui?"

    Mda. Foarte "matur"! Foarte "inteligent"! Foarte "bun"! (ca la tara).
    22 46
  • burebista
    Madularescu, e unul din aia, de legat, astfel de specimene ajung si in viata reala sa mutileze vieti, sa abuzeze femei si copii
    De fiecare data cand citesc commenturile lui il identific ca si profil psihologic cu raposatul personaj din filmul Blitz.
    44 11
  • @Adrian
    se poate ridica pe elevator si sa o lasi sa mearga toata noaptea cu 200 :))))
    39 10
  • @burebista alias alte nick-uri. Btavo cumetre, ai facut praf si articolul asta. Fericit acum ? Redactia ce face, doarme ?
    12 45
  • bravo*
    12 46
  • @r

    Logica ta este atat de stearsa precum gramatica . Sper sa nu te retin de la ''servici'' ......... Pardon SERVICIU ( conform dexonline )
    10 46
  • @zarne aka madalescu
    Ce-ai facut prietene ? Tot tu iti dai voturi, si tot ''ascuns'' ai ramas ? Ufff, sufla sufla ca frige .
    12 47
  • Mai oameni buni, aici vorbim de un Pick-Up. O masina utilitara. Probabil umflatul a folosit-o pentru transport de marfuri la lucru. De aici si numarul mare de kilometri. Sa nu uitam ca America are si autostrazi, spre deosebire de noi, si acolo ii mult mai usor sa faci cateva sute de km la un drum. Sau poate a mai avut si angajati care i-au condus masina. Nu zic ca-i adevarata chestia, dar e posibil. Numai ca dupa parerea mea, cam orice pick-up de pe piata putea face asta. Sa nu uitam sa acestea sunt masini utilitare cu mare traditie in America. Sunt proiectate din fabrica sa fie mai rezistente decat o masina normala. Am vazut pe net la un moment dat o Skoda Octavia din prima generatie cu 1 milion de km la bord. Deci daca o Octavia a putut ajunge acolo, de ce nu ar putea un pick-up.
    51 11
  • @Sam93
    Si care mai exact sunt acele Pick-Upuri cu traditie care pot ajunge la 1.600.000 km fara probleme. Poti trimite cateva informatii din presa ?
    10 37
  • @r and Kotegaeshi

    Pai in 9 ani proprietarul a efectuat 117 vizite in service pt eventualele schimburi de ulei si alte consumabile, ceea ce rezulta ca a mers in fiecare luna la service. Cum anumite consumabile se schimba la intervalul de 15-20 mii km , deci 548km + 30/31 de zile vine aprox 15 mii km/ lunar daca scadem weekend-urile . Asadar, ati calculat prost dragilor. 548km pe zii inseamna 274km dus si 274 km intors . 274km pe autostrazile americane inseanma maxim 2 ore ( ATENTIE MAXIM ) . Deci ce tot aberati dragilor cu 8-9 ore ? Voi sunteti sonati ? Bun si sa continuam. 15.000 km lunar x 12 luni =180.000 km anual x 9 ani = 1.620.000km parcursi ( depaseste cu 18.000 fiindca am pus suma rotunta 15.000km ) . Asadar km sunt reali conform proprietarului.
    16 42
  • *548km x 30/31zile
    11 38
  • Pt dl. "votare multipla"
    zarnesteanu = Kotegaeshi

    2 conturi, aceeasi persoana. Isi da singur 10 voturi la intervale de 1 ora.
    Mascareala curata !
    2 11
  • @lucci, tu stii care este viteza maxima admisa pe autostrazile americane? Ai idee cate masini sunt pe drumurile lor? umflatul asta nu a condus atotputernica tundra numai pe autostrada.Eu am de facut zilnic cam 30 de km.Cateodata ,fac km astia cam intr-o ora. din cauza traficului.Sambata si Duminica nu lucrez. Engage!
    30 2
  • lucci @ absolut corect cum ai calculat.
    Informatia este confirmata si pe site-ul toyota usa cat si pe alte site-uri americane, omul calatorea frecvent din louisiana unde locuia pana in dakota de nord , virginia etc practic traversand de la sud la nord america.
    Baieti , doare adevarul dar cineva trebuie sa-l zica!!
    0 12
  • @Kotegaeshi

    In RO in astia 30 km poti face si doua ore nu o ora. Deci aici te cred. Autostrazile americane au cate 5 benzi pe sens cu banda de naveta ( cum se mai numeste la ei ) . Limita de viteza standard pe anumite autostrazi la ei este de 65mph , adica undeva la 110 km/h . Cu viteza asta mergi intins fara probleme. 110km/h stii ce inseamna asta ? Inseamna ca intr-o ora parcurgi distanta 110 km . In doua ore parcurgi distanta de 220km daca mergi constant cu aceasta viteza. Asadar cum am zis eu doua ore maxim +/- este oficial.

    De unde stii ca nu a parcurs Tundra doar pe autostrada ? Distanta asta americanii o parcurg numai pe autostrazi, se mai cheama ''naveta'' .
    2 24
  • Iar aplativul ''umflat'' pe care-l atotrepeta unii pe aici, scoate in evidenta gradul degradat de limbaj balcanic tipic mioritic. Nu stiam ca a fii gras este ceva rau in asta. Tine de cultura fiecaruia.
    3 25
  • @LUCCI-Prietene, din toata limba romana, n-ai gasit alt ID decat al meu ?
    22 0
  • https://www.youtube.com/watch?v=i3lrsxH3XU0
    2 3
  • O socoteala mai h-americana va rog !!!

    Un an are 52 saptamini … la ei se plateste odata la saptamina sau la 2 saptamini !!!
    Daca are omul 2 sapt. de vacanta … avem 50 de saptamini intr-un an.
    Fiece saptamina are 5 zile de munca.
    Dar poate face si timp suplimentar simbata, deci 6 zile de munca.

    1.000.000 mile : 9 ani = 111.111,111 mile/an : 50 sapt. = 2222,222 mile/sapt
    2222,222 mile/sapt : 5 zile = 444,444 mile/zi (tur-retur) x 1,6 = 711,1 km/zi
    2222,222 mile/sapt : 6 zile = 370,370 mile/zi (tur-retur) x 1,6 = 592,59 km/zi

    https://www.google.ca/search?q=lousiana+max+speed+on+highway&oq=lousiana+max+speed+on+highway&aqs=chrome..69i57.15658j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    si cum acolo vit. maxima e 113 - 121 km/h (conform « google ») … ia sa vedem …

    DACA merge constant cu 120 km/h … vom avea …

    711,1 km : 120 = 5,925 ore
    592,59 km : 120 = 4,938 ore

    La munca sta 9 ore, ca are si pauze : de (15 min x 2) + (1 x 30 min) …

    Deci are 3 ore de drum pina la munca + 9 ore la munca + 3 ore retur acasa = 15 ore pierdute zilnic

    Ii mai ramin 24 – 15 = 9 ore pentru restul activitatilor …

    Mie mi se pare posibil/probabil … ba chiar am auzit ca sunt care fac naveta pe distante lungi de gen 150 – 200 km pe sens pina la munca …

    Diferenta era ca cel cu care am vorbit eu avea tot o Toyota, dar Echo … muuult mai ieftina si economica !!!

    Ma intreb de ce nenea asta nu si-a luat o motorisca mai economica si mai ieftina, ca Tundra are totusi un V8 care nu functioneaza numai cu aer comprimat !!! Unde mai pui ca e si scumpa !

    Alt aspect …

    117 vizite la garaj : 9 ani = 13 vizite pe an

    deci, odata pe luna facea omul schimbul de ulei plus alte operatii de intretinere

    daca privim mai sus, omul facea 2222,222 mile/sapt x 4 = 8888,888 mile/luna x 1.6 = 14.222,22 km lunar
    se cam leaga una cu alta …
    oricum, am vazut de vinzare si Lincoln si Volvo cu 6-800 mii km … Dar si Mercedes, Vw, etc… Nu doar Toyota …

    Drumuri bune sa aveti !
    14 0
  • http://listosaur.com/travel/10-busiest-interstates-in-the-us/
    Poate vei intelege ce inseamna sa circuli pe autostrazile americane.
    Daca circuli cu viteza de 110km/ora, nu vei putea sa faci exact 110 km, chiar daca autostrada este pustie.Nu poti sa pleci de pe loc cu exact 110 km/ora. Acceleratia nu este constanta.Sunt niste formule fizice care sa invatzau prin clasele 8, 9 si 10. Inca o data : engage!
    12 2
  • @Kote...
    În teorie ai dreptate, oarecum...
    Realitatea la ei e că se poate depăși cu ceva limita de viteza...
    Atunci ajungi la cei 120/110 kmph...
    Am fost în martie în Arizona... eu mergeam cu 65 mph și eram nevoit să stau mai pe dreapta... după aprecierea mea se mergea cu 75-80 mph.
    Mai sus am spus " e posibil "...
    Drumuri bune să ai !!!
    4 0
  • @mip, poate ca este posibil, dar sa faci treaba asta timp de 9 ani......
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru