Cea mai mare companie chimică din lume vrea să devină un furnizor de top pe piața mașinilor electrice: nemții de la BASF văd Europa drept o “poveste de succes” în următorii 10 ani

de Petre Barac
Sambata, 20.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BASF țintește o poziție fruntașă în topul furnizorilor pentru producția mașinilor electrice. Nemții pregătesc investiții consistente pentru a intra pe această piață în continuă dezvoltare.

Cea mai mare companie chimică din lume, cu afaceri și în România, BASF are planuri serioase de extindere a activității sale în Europa, pe care o vede drept o “poveste de succes” în următorii 10 ani.

Nemții sunt atrași de potențialul imens al pieței mașinilor electrice și sunt dispuși la investiții consistente care să-i propulseze pe o poziție în top în rândul furnizorilor de pe această piață.

“Suntem cel mai mare furnizor chimic pentru industria auto, iar mașinile electrice sunt cea mai mare oportunitate pentru noi la ora actuală. Asia a fost și va rămâne o poveste de succes în continuare, însă Europa se pregătește de o creștere foarte mare în următorul deceniu”, potrivit oficialilor BASF.

Compania plănuiește să construiască o fabrică de 400 de milioane de euro pentru producția de catozi în Europa, care să aibă “costuri rezonabile” de achiziție în comparație cu ofertele concurenților de pe piața asiatică.

La nivel global, vânzările anuale de mașini 100% electrice și hibride sunt estimate să ajungă la 8 milioane de unități în 2025, față de circa un milion de vehicule în prezent.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    In sfarsit, europenii incep sa faca pasi mai concreti, in vederea adoptarii PE SCARA LARGA a masinilor electrice....De ce atat de greu, de ce atat de mult timp PIERDUT ?!
    Era nevoie sa dea Norvegia ( cu cca. 50% electrice din totalul pietei masinilor noi in anul 2017), Marea Britanie si Olanda un semnal mai puternic in aceasta directie ?!
    Mai bine mai tarziu decat niciodata !
    9 1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/IG_Farben
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru