Cea mai nouă decapotabilă a iernii se numește Fiat 124 Spider și este fratele italian al lui Mazda MX-5

de Bogdan Mirică
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a dezvăluit primele imagini teaser ale noului 124 Spider, modelul construit pe aceeași platformă cu Mazda MX-5, așteptat să se lanseze în această lună.

În vreme ce Mazda se bucură deja de aprecierea tuturor cu actuala generație MX-5, Fiat încă mai face ultimele pregăiri pentru lansarea modelului său omolog. Știm deja că Mazda și Fiat au lucrat împreună la dezvoltarea unei platforme pentru un roadster capabil să ofere plăcerea de a conduce.

Se pare că Fiat este aproape gata de a ne arăta propria sa variantă a roadsterului accesibil, o serie de imagini teaser anunțând debutul modelului în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, programat la mijlocul acestei luni. Italienii dovedesc astfel că acordă o importanță deosebită pieței din Statele Unite, unde speră să găsească clienți dispuși să încerce senzațiile unei decapotabile create în Peninsulă.

Esential 180 de cai putere ar urma să ofere motorul pe benzină de 1.4 litri MultiAir, instalat pe noul Fiat 124 Spider.
Roadsterul Fiat, așteptat să se numească 124 Spider, ca o trimitere la un model similar din trecut, este ilustrat în cele două imagini teaser sub forma unei animații, așezată în peisajul unei vederi din Madrid sau Roma.
Decapotabila va avea aceleași proporții ca Mazda MX-5, dar va adopta un design frontal diferit, cu blocuri optice mari și cu un ecartament spate micșorat.

Gama de motorizări va include ca unitate de bază agregatul supraalimentat de 1.4 litri, capabil să dispună de 180 de cai putere. Nu va fi uitat nici propulsorul de 1750 cmc, instalat pe Giulietta Quadrifoglio Verde, care în această situație va da viață unei versiuni de performanță, Abarth, cu peste 200 de cai putere și cutie cu dublu ambreiaj preluată de la Alfa Romeo 4C.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru