Cea mai scumpa autostrada din lume

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 01.08.2007
Va fi construita intre Manchester si Birmingham si va costa circa 4,4 miliarde de euro.

Cunoastem faptul ca Anglia este una dintre cele mai dezvoltate tari ale lumii, cu o infrastructura rutiera foarte avansata si moderna. Britanicii vor sa sustina aceasta infrastructura si vor sa acopere zona aglomerata din centrul si nordul Angliei printr-o noua autostrada.

Denumita M6, autostrada va lega principalele orase ale Angliei, exceptand capitala Londra: Manchester si Birmingham. Traficul aglomerat din aceasta regiune a insulei i-a determinat pe britanici sa puna la punct cea mai avansata si scumpa autostrada din lume. Costurile unui singur inch de sosea (2.54 centimetri) a fost calculat la 1500 de euro.

Astfel, costul total al acestei bijuterii ingineresti va fi de 4,4 miliarde de euro. Lucrarile vor dura trei ani si vor acoperi o suprafata totala de 85 de km. Costurile imense se datoreaza faptului ca drumul va necesita multe investitii in poduri si pasarele.

De asemenea, M6 va traversa o regiune rurala, iar ecologistii sustin ca efectele asupra mediului vor fi devastatoare.

In urma anuntului privind costurile acestei autostrazi, au aparut numeroase critici la adresa Guvernului britanic. Costul ridicat al constructiei se datoreaza si faptului ca preturile in acest sector economic au crescut imens in apropierea Olimpiadei de la Londra din 2012.

Comentarii (17)

  • Dumitru
    Mici observatii
    Stirea (care dateaza din data de 6 iulie - http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/3868753.stm) este ca se dubleaza actuala autostrada M6. Si, de fapt, nici asta nu este marea stire, ci faptul ca va fi a doua autostrada cu plata din Marea Britanie.

    O alta mica observatie: suprafata se masoara in km². In text e vorba de lungime.

    Acestea fiind spuse, ceea ce cred ca ar trebui sa retinem este faptul ca englezii chiar vor face autostrada asta, in 3 ani, asa cum au stabilit.

    De-am ajunge si noi, in Romania, sa facem 85 km de autostrada de calitate in 3 ani...
    0 0
  • Cosmin
    Autostrada
    de am avea macat 85 de km de autostrada de calitate, nu neaparat in 3 ani.
    pana acum n-avem nimic care poate purta cu adevarat titulatura de autostrada ...
    0 0
  • Alta mica observatie
    Adaug si eu ca 1 inchi are 2.54 cm si nu 2.56 cum este scris in articol. Ma intreb, oare celelalte informatii din articol or fi bune? Pretul, distanta, denumirea, tara, etc? :)))
    0 0
  • Andrei
    Sectiune
    Daca datele sunt corect 1" = 1500 euro, cred ca se refera la o sectiune transversala(felie)din autostrada cu grosimea de 1"(1"x latimea medie a autostrazii ar fi suprafata a carei valoare e 1500 euro).... oricum 1500 de euro pe 1" patrat pare prea mult......
    0 0
  • Mircea
    Corect
    1" se refera, evident, la o sectiune transversala a autostrazii, nu la un inch patrat.
    0 0
  • Distanta intre Manchester si Birmingham este de 153 km, deci actuala autostrada M6 are cam aceeasi lungime (aproximativ). Deci, viitoarea dublare a existentei autostrazi se va face pe o lungime de 85 km. Daca facem niste calcule de aritmetica primara: 85 km = 4,4 miliarde EUR ... 1 km = 51.765 EUR ... 2,54 cm = 1.315 EUR ... nu 1.500 EUR ... ne place sa ne jucam cu cifrele ... ;)
    0 0
  • ymihai
    daca...
    ...daca platim taxa de autostrada probabil k o sa se imbunatatzeasca si la noi. Oricum o buna parte din bani vor ajunge tot in buzunarele celor mari

    La mai putine gropi !!!
    0 0
  • da
    vai de mine ce de carcotasi sunt pe aici :)) ce mai conteaza 3 euro sau 2 mmp
    0 0
  • sosele
    numai carcotasi sa tinem seama numai de un lucru acolo ai anglia se respecta calitatea si termenu de finalizare LA NOI NU SE RESPECTA NICI UN NICI ALTA NICI MACAR PE NOI CA SOFERI ,CA OAMENI nu suntem respectati .Duceti-va la TIMISOARA de la ORSOVA pana LA lugoj se marge cu viteza melcului adica ffffffoarte incet am ajuns ca pe vremea FANARIOTILOR SA mergem pe pamant km intregi si tine de circa 4 ani si nu e gata ASA CA TRAGETI CONCLUZI va spune un sofer care face tara semnat 814
    0 0
  • nuconteaza
    Cele mai scumpe autostrazi sunt la noi. Costa o gramada si sunt de kkt. Practic se dau banii pe DN-uri cu parapeti. Cum drq sa faci autostrada cu doar 2 benzi?
    0 0
  • Mircea
    xxx
    E vb de Anglia nu de aici.Nu va mai abateti de la subiect in dezbateri ca asa o lungim la infinit.Mana pe lopata fratilor!
    0 0
  • Autostrazile din Anglia
    Daca am inteles eu bine , regina ar fi contribuit mult la autostrazile de azi din uk, pe vremea cand, cu vreo 30 -35 de ani in urma, infiinta Loteria Nationala si se stia ca un procent bine determinat din castiguri mergea catre infrastructura si porturi... Si tind sa cred asta in conditiile in care la ei un castig de 2-3 mil lire sterline pe saptamana este ceva normal...Oricum, M6 e vestita pentru accidente, poate de aceea o fluidizeaza prin "dublarea" ei pe acea portiune de 85 km...
    Noi trebuie sa invatam intai sa nu mai furam , si apoi se vor face de toate...dar, vorba arabului, cum sa recunosti un hot cand il vezi daca nu i se taie mana?
    0 0
  • ..la munca
    Nu avem nimic mai bun de facut decat sa ii judecam pe altii..tipic romanesc. Daca am incerca sa imbunatatim situatia in care sa afla mult iubita noastra patrie (de ex. prin munca), poate am avea mai tarziu o sansa sa schimbam ceva. Comentariile despre tari ca Anglia nu ajuta cu nimic.Apropo, americanul de rand lucreaza in medie 10 ore si jumatate pe zi.
    0 0
  • Este oare nevoie ?
    Daca ar reduce putin proiectul si cheltuielile, fondurile ramase le-ar fi de mare folos anumitor tari la pamant...
    0 0
  • cristi
    nuconteaza
    "Cele mai scumpe autostrazi sunt la noi. Costa o gramada si sunt de kkt. Practic se dau banii pe DN-uri cu parapeti." - foarte corect. in catavencu de sapt asta zice clar, cu demonstratie limpede, ca autostrada soarelui nici nu e autostrada.
    0 0
  • Niste greseli de calcule si altele..
    In primul rand in ceea ce au zis restul posterilor cum ca cei de la automarket ar fi scris 2,56cm = 1 inch citez "Adaug si eu ca 1 inchi are 2.54 cm si nu 2.56 cum este scris in articol"(Gabi) precum si din alte articole in care ei au fost corectati, nu mai stiu ce sa cred. Aceasta deoarece in articol scrie clar 2,54 asa cum si in alte articole au fost corectati pentru lucruri care nu erau scrise in articole. Probabil baietii de la automarket.ro au modificat datele problemei si pentru asta bravo lor si cinste, macar astea sa fie niste articole corecte pentru generatiile ce vin din urma (cititorii care n-au citit inca articolul citit de altii..:P).

    DAR , cu toate acestea atât redactorilor cât şi posterilor LE-AU SCAPAT CEVA:
    şi anume faptul că SUNT DE FAPT >> >> 74,506 KILOMETRI >> 74,506 KILOMETRI DE 10,49 KILOMETRI > 619488188,97 EURO
    0 0
  • Ma enervati..
    Bine ca eu postey aici cateva cuvinte si mi le stergeti dea-npixu'.
    Ce am scris mai pe la sfarsit (ca sa inteleaga si restul lumii) a fost ca intre cei >> 74,506 kiolometri >85 kilometri
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru