Cehii desfac șampania: Skoda Octavia a ajuns la borna 7 milioane

de Cornel Șocariciu
Joi, 20.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a produs 7 milioane de unități Octavia. Povestea celui mai popular model dezvoltat de constructorul din Mlada Boleslav a început în 1959, iar odată cu lansarea generațiilor moderne, Octavia a devenit un adevărat succes pentru producătorul ceh.

Skoda are motive de sărbătoare: Octavia, cel mai popular model din gama constructorului ceh, a ajuns la borna 7 milioane. Conform oficialilor companiei, exemplarul cu numărul 7 milioane face parte din noua generație Octavia și a fost asamblat în cadrul fabricii din Mlada Boleslav.

Povestea modelului ceh începe în ianuarie 1959. Primul exemplar Skoda Octavia părăsea linia de asamblare a uzinei din Mlada Boleslav și era echipat cu un motor de 1.1 litri cu 40 de cai putere, iar resursele erau gestionate de o tranamisie manuală cu patru trepte.

Câteva luni mai târziu, Skoda a introdus și versiunea Octavia Super echipată cu motor de 1.2 litri de 45 CP, iar în 1960, cehii lansau Octavia Touring Sport (TS) și Octavia Combi.

În 1964, angajații fabricii din Mlada Boleslav asamblau ultimul exemplar Octavia, locul acestuia fiind luat de Skoda 1000 MB. Cu toate acesta, versiunea Combi a fost produsă în Kvasiny până în 1971. Între 1959 și 1971, Skoda a asamblat 360.000 de unități Octavia.

Prima generație Octavia din noua eră Skoda a fost prezentată în 4 aprilie 1996, iar în scurt timp, modelul reușea să cucerească publicul european (1.4 milioane de unități produse în opt ani).

În 2004 debutează a doua generație Octavia, iar succesul modelului din Cehia se traducea prin valori și mai bune trecute în dreptul vânzărilor: 2.5 milioane de unități.

A treia generație Octavia a debutat la Geneva în 2012, iar modelul a fost înlocuit cu o versiune nouă la finalul anului trecut. Până în prezent, Skoda spune că au fost asamblate aproximativ 2.6 milioane de unități Skoda Octavia III.

Producția noii generații Octavia a demarat în luna noiembrie a anului trecut, iar conform oficialilor cehi, modelul este asamblat la uzina din Mlada Boleslav cu o cadență de 1.150 de unități pe zi.

Comentarii (5)

  • Anonim
    2,6 milioane de Octavia 3 foarte tare si atuncia ca acuma multi se plangeau de preturile mari . Pot sa pun pariu ca actualul model va ajunge la cifre de vanzari similare .
    5 12
  • fan skoda
    Octavia este un model foarte popular si bun ! Are o istorie foarte lunga.
    5 12
  • De la 30 mii/an la 300 mii/an.. si mai ales de la 40-45 CP la 245 CP.
    Si unii mai strimba nasu la *doar* 115 CP. :-P
    Bravo Skoda, tine-o tot asa pina cind (si) in Romania nimic pe sosele nu va mai misca !
    (p.s. eu ma dat deja avansul la o sareta + cal.)
    6 3
  • alta coaja, 7 mil de coji, tigai... :))
    0 4
  • fan skoda
    Asta-i un semn bun...inseamna ca daca pastram proportia (dupa ce vad la in parcul auto de la servicic) au produs si 3.9 mil motoare (cam tot a doua trebuie sa-si schimbe motorul in garantie...aproape ca-i consumabil la skoda)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru