Cel mai aglomerat aeroport european trece pe electrice: Heathrow a cumpărat o flotă de Nissan Leaf

de Bogdan Mirică
Joi, 03.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aeroportul din Heathrow, tranzitat într-o lună cât Otopeniul în șase, își propună să aibă doar vehicule electrice și hibride până în 2020. Un prim pas a fost achiziția unei flote de Nissan Leaf.

Este cel mai aglomerat aeroport din Regatul Unit și din Europa și unul dintre cele mai mari din lume. Heathrow are un trafic de peste 40.000 de avioane și 6.7 milioane de pasageri doar în luna iunie a acestui an. Pentru a înțelege dimensiunea acestui aeroport, trebuie să precizăm că Aeroportul Otopeni a înregistrat 5.9 milioane de pasageri în primele șase luni ale lui 2017.

Un aeroport de talia lui Heathrow are nevoie de o mulțime de vehicule pentru a funcționa. Iar asta presupune altă poluare, pe lângă cea a avioanelor. Administratorii săi au înțeles asta și promit că până în 2020 toate mașinile care operează în interiorul aeroportului (utilitare sau de pasageri) vor fi hibride sau electrice. Asta înseamnă aproximativ 8000 de mașini în prezent.

Esential 17 exemplare Nissan Leaf au fost cumpărate de aeroportul Heathrow.
Primii pași, timizi ce-i drept, au fost făcuți odată cu achiziția unei flote de 17 exemplare Nissan Leaf facelift.
12 dintre acestea vor opera chiar pe pistă alături de echipele de securitate sau administrare a bagajelor, iar restul vor fi folosite pentru diferite situații de transfer.

„Heathrow 2.0 este un plan care vrea să facă din aeroportul nostru liderul mondial în reducerea emisiilor din orice activitate. O parte importantă în acest plan este să avem o flotă complet electrificată până în 2020. Am probat Nissan Leaf în cadrul operațiunilor noastre și am decis să-l includem în flota aeroportului pentru o utilizare cotidiană”, a declarat Peter Leeming, directorul operațiunilor pe aeroportul din Heathrow.

 

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Nissan Leaf produse în UK
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru