Cel mai nou concept Skoda este un coupe care se numește Atero și are la bază un Rapid Spaceback

de Bogdan Mirică
Joi, 23.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru că nu le-a oferit clienților săi actuali un coupe sportiv, Skoda a decis să ia atitudine. Rezultatul se numește Atero și are la bază Rapid Spaceback.

Atunci când Skoda refuză să ne ofere un coupe cu pretenții sportive, studenții săi decid să ia atitudine. Echipa de tineri care a construit în trecut prototipurile Citijet și Funstar a decis să aducă în fața publicului un nou concept, de această dată mult mai sportiv.

Studenții au primit un Rapid Spaceback pe care l-au transformat într-un coupe ceva mai agresiv. Cum era și normal, au renunțat la un rând de uși. Pentru asta au fost nevoiți să mute montantul B și să reproiecteze stâlpii de pe ultimul rând, pentru a putea crea un acoperiș cu o linie ușor coborâtă în partea posterioară.

Echipa nu a uitat nici de aspectul frontal, care a primit lumini LED cu o nouă formă și un spoiler ceva mai agresiv. Posteriorul s-a ales cu sistemul de evacuare al fratelui mai mare Octavia RS, dar și cu un eleron montat pe hayon și vopsit în culoarea roșie pentru a contrasta mai bine cu nuanța neagră a caroseriei. Jantele de 18 inch au fost și ele vopsite în negru.

Esential 125 de cai putere dezvoltă motorul instalat pe Skoda Atero Concept.
Interiorul a primit o iluminare ambientală nouă, cu tehnologie LED și un sistem audio cu 14 difuzoare și o putere de 1800 watt.
Atunci când nu se aude muzica, Atero Concept compensează cu sunetul livrat de evacuarea lui Octavia RS. Unitatea este un TSI de 1.4 litri, care dezvoltă 125 de cai putere și este conectat la o transmisie DSG cu șapte rapoarte.

Pentru a promova mai bine coupe-ul, echipa de 26 de studenți, care a lucrat vreme de șase luni la acest concept, a decis să organizeze o farsă pentru câțiva dintre proprietarii lui Rapid Spaceback.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru