Cel mai puternic motor diesel de pe Opel Astra pierde 10 CP: unitatea biturbo de 1.6 litri are 150 CP după noul standard de emisii

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Motorul biturbo diesel de 1.6 litri și 160 de cai putere de pe Opel Astra a primit o serie de modificări pentru a respecta noul standard de emisii. În urma actualizării, unitatea are acum 150 de cai putere și o accelerație mai lentă.

Opel a anunțat în această săptămână o schimbare în gama de motorizări pentru Astra, ca urmare a necesității de a respecta noul regulament pentru emisii care va intra în vigoare în 1 septembrie.

Astfel, motorul diesel biturbo de 1.6 litri și 160 de cai putere a primit o serie de modificări, inclusiv un catalizator cu reducere catalitică selectivă (SCR) pentru emisiile de oxid de azot.

În urma acestor schimbări, motorul generează acum 150 de cai putere, cu 10 cai putere mai puțin decât anterior, în timp ce cuplul maxim rămâne neschimbat la 350 Nm, valabil de la 1500 rpm.

Cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, unitatea de propulsie îi permite lui Astra să ajungă la 100 km/h în 9 secunde, o performanță ceva mai modestă decât în prezent (8.6 secunde). Între timp, viteza maximă este de 225 km/h.

Constructorul german a oferit cu această ocazie și o serie de detalii despre consum. Acesta variază între 4.8 și 5 litri pentru 100 de kilometri în regim mixt, în timp ce emisiile de dioxid de carbon variază între 127 și 133 grame pe kilometru.

Via Opel

Comentarii (2)

  • mircea badea
    si cat e rezorvorul de uree?
    1 0
  • dupa o bere mai ieftin, dupa un vin mai putin... da' mai scump
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru