Cel mai scump produs desenat de Porsche este un iaht: Dynamiq GTT 115 costă 14 milioane de euro

de Mircea Meşter
Vineri, 22.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerii Porsche au desenat un iaht de lux care introduce liniile tradiționale ale mărcii germane în zona ambarcațiunilor. Rezultatul se numește Dynamiq GTT 115 și este dedicat celor care își doresc confort de top pe apă.

Atunci când vorbim despre Porsche, suntem obișnuiți să vorbim despre mașini sport și despre motoare cu șase cilindri în linie. Biroul de design al mărcii germane nu se mulțumește însă cu dezvoltarea produselor care aprind imaginația tuturor iubitorilor de mașini din lume, ci încearcă să ducă povestea Porsche mai departe în zone care în mod normal nu au nimic de-a face cu industria auto.

Ei bine, ultimul produs dezvoltat biroul industrial al echipei de designeri Porsche este un iaht de lux de 35 de metri. Dezvoltat de compania Dynamiq Yachts, specializată în ambarcațiuni de acest tip, iahtul desenat de biroul de design Porsche se numește oficial Dynamiq GTT 115 și își dorește să ofere un amestec original între liniile simple și dinamice care caracterizează marca germană și nivelul de confort de top pe care-l caută clienții acestui tip de ambarcațiune.

Esential 14 milioane de euro costă iahtul desenat de Porsche pentru Dynamiq Yachts.
În acest sens, iahtul oferă cabine cu înălțimea de 2.15 metri pentru 12 persoane (6 membri ai echipajului și 6 pasageri), iar materialele utilizate la interior sunt unele de top: piele neagră sau bej, inserții din fibră de carbon sau elemente placate cu marmură.
Există și detalii interesante care fac legătura dintre lumea mașinilor Porsche și cea a ambarcațiunilor, cum sunt pernele de canapea inspirate din spătarul lui 911 R, versiunea dedicată puriștilor a celui mai iubit model sport din gama Porsche.

La nivel de propulsie, iahtul desenat de Porsche oferă două motoare diesel MAN care în total dezvoltă 3250 de cai putere. Noile trenduri din lumea auto își fac însă prezența și aici, pentru că toți clienții pot alege opțional un sistem de propulsie hibrid care adaugă două motoare electrice de 20.8 kW dedicate rulării în liniște și cu emisii zero în apropierea porturilor. Arhitectura navală a fost semnată de compania olandeză Vripack.

Conform datelor tehnice oficiale, iahttul Dynamiq GTT 115 poate atinge o viteză maximă de 21 de noduri și are o autonomie de 3400 de mile marine. Vor fi produse doar 7 exemplare, iar prețul fiecăruia se va ridica la 14 milioane de euro.

Comentarii (1)

  • 6 cilindri in linie?!...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru