Cel mai scump SUV din lume va avea un frate coupé cu patru uși. Bentley Bentayga Coupé e așteptat pe piață în 2018

de Mircea Meşter
Luni, 08.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CEO-ul Bentley Motors, Wolfgang Dürheimer, a confirmat faptul că SUV-ul Bentayga va avea o versiune coupé. Aceasta va avea rolul de a atrage către marcă o paletă de clienți tineri.

După ce Bentley Bentayga, primul SUV din zona mărcilor de lux, a reușit să adune comenzi care acoperă ușor numărul de unități pe care marca britanică le va produce în cursul anului 2016, listele fiind deja deschise pentru livrările din 2017, marca din Crewe are în plan dezvoltarea unei versiuni sportive a noului său model. Informația a fost dezvăluită de însuși CEO-ul companiei britanice, Wolfgang Dürheimer, care susține că proiectul este deja pus pe tapet, singurele elemente care lipsesc fiind aprobările formale care trebuie să vină din partea diriguitorilor VW Group.

Deși nu există încă detalii legate de viitorul Bentayga în versiune coupe, este foarte probabil ca modelul de profil să fie inspirat din zona premium, acolo unde BMW și, recent, Mercedes au dezvoltat gamele X5-X6 și GLE-GLE Coupé după aceeași logică. Altfel spus, linia viitorului SUV al celor de la Bentley ar fi cea a unui SUV coupé cu patru uși, formele generale urmând să fie inspirate din cele ale conceptului EXP10 Speed6, dezvăluit acum un an la Salonul Auto de la Geneva 2015. Scopul noului SUV: coborârea vârstei medii a deținătorilor de Bentley la nivel mondial.

"Imaginați-vă un EXP10 ridicat sub formă de SUV.

Nu va arăta ca un Bentley tradițional", spune Wolfgang Dürheimer. În acest moment, câteva echipe de designeri Bentley lucrează la finalizarea designului noului model, care ar apărea pe piață în 2018-2019. 

Conform aceluiași oficial al mărcii britanice, rivalii de la Rolls-Royce, Lamborghini și Maserati vor dezvolta și ei SUV-uri de lux care vor apărea pe piață în 2018-2019. 

Imaginați-vă un Bentayga cu spatele conceptului EXP10 Speed6. Dar cu patru uși. Ar trebui ca rezultatul să semene cu viitorul Bentayga Coupe.

Comentarii (5)

  • Mihai82
    Doamne ce urat este! Masina superlativelor? Cel mai scump, cel mai urat etc. Adevarul este ca oricat de bogat ai fi nu s-a inventat leac ptr alzheimer: acum o vezi, acum o uiti. Pe asta cred ca mizeaza Bentley.
    Pe bosorogii care de-abia isi taraie b...
    7 1
  • inexorabil
    SUV coupé…Este ca și cum ai desfigura ȋn bătaie un slut. Acum vă așteptați să conchid “Păcat de istoria lui Bentley”. Da, și asta, dar păcat și de faptul că apreciez foarte mult sedanul de lux Mulsanne, cel mai captivant din lume la ora actuală (strict ȋn opinia mea).

    Aaa, și de când SUV-urile (coupé sau nu) trebuie ȋncredințate…tinerilor?! Am văzut destui prichindei de ambele sexe care de-abia puteau vedea peste volanul unei “matahale”, dar se simțeau tare mândri de “achiziție” (a babacilor, desigur, niște inconștieți, ȋn cazul ăsta). Golf, Astra, Aveo și altele asemenea – astea li se cuvin la ȋnceput…Șeful lui Bentley Motors ar trebui să-și reconsidere poziția, in extenso oficialii din lumea auto care gândesc la fel. Nu A.I. & high-tech până la 18 ani și nu SUV până la 30. Clar?
    5 4
  • Aici voi folosii si eu expresia comestibila a haterilor : Daca Bentayga arata ca o ''chestie'' , atunci coupe-ul va arata ca inca o struto-camila.
    4 4
  • oare...
    ...dubite coupe cand vor aparea?
    8 2
  • hazard
    Automarket, ceva informatii despre duster 2017 aveti?...astept cu nerabdare
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru