Cel mai vechi Rolls Royce din lume, de vanzare

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.10.2007
Cel mai vechi Rolls Royce in stare de functionare are 103 ani si va fi scos la licitatie pentru 3 milioane de euro.

Dupa ce acum cateva luni va vorbeam despre cel mai vechi automobil din lume in stare de functionare, revenim astazi cu o noua stire din acest domeniu. Brandul de lux Rolls-Royce se poate lauda acum nu numai cu cele mai exclusiviste limuzine dar si cu unul dintre cele mai vechi exemplare aflate in stare de functionare.

Masina, in varsta de 103 ani, va fi scoasa la licitatie in Londra in data de 3 noiembrie, de catre casa de automobile de colectie Bonham. Pasionatii vor fi nevoiti sa se pregateasca de o licitatie stransa, masina avand un pret de pornire de doua milioane de lire sterline (aproximativ 3 milioane de euro). Tim Schofield, presedintele Bonham, a declarat ca automobilul este in perfecta stare de functionare.

Masina a luat nastere la inceputul parteneriatului dintre Charles Rolls si Henry Royce si nu a avut decat trei proprietari. Ultimul posesor al automobilului de colectie a fost celebrul pilot Oliver Langton, care a si restaurat cu deosebita atentie modelul in anul 1950.

Pielea de culoare rosie, lemnul si alama sunt componente originale asemeni motorului si au fost pastrate in perfecta stare.

Automobilul de colectie si-a facut pentru prima oara aparitia in public la Salonul Auto de la Paris, in 2004, unde a smuls admiratia publicului prezent.

Comentarii (21)

  • Superb exemplar! Merita toata admiratia la 103 ani. Jos palaria in fata memoriei celor doi: Charles ROLLS si henry ROYCE. No coment! O zi buna.
    1 0
  • Asta.....da masina
    Da....asta cu adevarat este o masina valoroasa.Cel care o va cumpara inseamna ca este cu adevarat pasionat de masini.Este incredibil cum o masina a rezistat atatia ani.Fabulos.Astept o stire despre Bugatti Royale.
    1 0
  • Astia care dau 3 milioane pe astfel de cotete nu sunt intregi la cap
    0 1
  • Roger Filip Ding
    Hilar
    Baiatule esti un taranel cu viziuni extrem de limitate. (bbb)
    0 0
  • florin
    cat poate sa coste...
    ptr bbb.... daca ai avea 80 de milioane in buzunar, te-ai uita la 3 milioane pentru o masina???? eu zic ca nu... + ca asta o iei cand nu mai ai pe ce sa cheltui banii... eu as da si 10 daca as avea...numai sa ma plimb cu ea prin curte :)
    0 0
  • :)))
    pt florin, sa inteleg ca nu mai ai pe ce cheltui banii? poate ar trebui sa mergi la licitatie sau vrei sa iti faci un pic de renume? toata stima pt batrana rolls royce la multi ani de 103 ani ca nu am avut ocazia pana acum sa iti spun, sa auzim de bine, esti o adevarata vedeta si cine da 3 mil de euro pe tine inseamna ca nu te merita cu adevarat. o zi buna tuturor
    0 0
  • Pentru bbb si Vlad
    Mai baieti,pana nu va dati voi o parere ironica la comentariile altora,nu va simtiti bine!
    Voi ori sunteti invidiosi pe altii,ori mancati ce nu trebuie!
    Pai,daca dispui de o suma uriasa de bani si esti un impatimit colectionar,avand un asemenea HOBBY,te mai uiti cat costa!
    Dar probabil,voi sunteti dintre aceia care ori n-a veti nimica,sau daca aveti sunteti zgarciti si invidiosi!
    Apropo,va merge bine Logan-ul?eu cred ca de asa ceva dispuneti!
    Dar,chiar,cum v-a arata un Logan,peste 103 ani???
    Salut pe Ion ,Pesso,Roger Filip Ding si Florin!
    0 0
  • weirdude
    oare cat o fi taxa de prima inmatriculare?
    0 0
  • superb
    E un exemplar extraordinar, mai mult ca sigur ca-si merita banii, iar varsta pe care o are este absolut incredibila pentru o masina in stare perfecta de functionare. ... nu sunt oameni care sa prinda varsta asta, nu mai vorbesc ca nu mai sunt in stare de functionare de mult. Masinile nu mai prind in ziua de azi nici macar 20 ani, daramite suta.
    Iar pentru cei care sunt cu gura mare, vreau sa va spun ca ar trebui sa comentati NUMAI SI NUMAI dupa ce v-ati plimbat vreodata cu vreun Rolls. Daca n-ati fost decat privitori, atunci imi pare rau, dar ar trebui sa ramaneti rezervati in afirmatii cu privire la obietele de arta.
    0 0
  • O bijuterie nu altceva. Superb.
    0 0
  • Andreea
    Raspuns persoanelor ironice si stupide
    In momentul in care nu stiti sa apreciati un obiect de colectie,cum este cazul celui de fata,si care pe deasupra,mai reprezinta si istoria automobilului ,inseamna ca :ori vorba tipului de mai sus ,va plimbati cu "limuzina" voastra Logan si atit va duce capul,sau circulati numai cu rata preoraseneasca....Pentru critici "Nota -O"....iar pentru masina tot respectul...Este fantastica!!!!!
    0 0
  • IDIOTS!
    modelul este din anul 1950 si masina are 103 ani...stupid idiot...:))
    0 0
  • PACAT
    PACAT CA NU E EURO 4 CA MA INSCRIAM LA LICITATIE...
    0 0
  • stupid idiot
    .... a si restaurat cu deosebita atentie modelul in anul 1950 ....
    0 0
  • da ma..a fost restaurata in '50..mai si comentezi..dupa c citesti prost =))...
    PS: nu va mai luati ma d logan..:P..la cati bani costa..e chiar ok..si e ..dacia..marca romaneasca,...be proud bitches :)) + k's multe mai prostae si mai scumpe:D
    0 0
  • Eac_vl
    loganul o sa arate mai nasol decat carutza care o avea bunicu acu 10 ani
    0 0
  • ...
    hm :)
    nu sunteti in masura [maj dinte voi] sa apreciati ca nu e o masina mah..e istorie auto.
    si omu care da banii astia..ii da pe o bucata de istorie.
    colectionarii de obiecte rare dau 3 mil de euro probabil pe o moneda. dar ce sa ganditi voi :). sunteti limitati la conditia voastra de zi cu zi..nu va bateti capu cu astfel de probleme :p
    0 0
  • imarius
    Credit?
    ...oare sa incerc sa iau un credit de la abn-amro pentru licitatie?...(vezi linkul din spatele cuvantului euro din titlul articolului... ;P)-jenabil...
    0 0
  • re: credit?
    pai si cum ai vrae sa isi castige si oamenii existenta..ca doar nu cotizezi pentru a lasa un comment. asta e problema lor..si xcum DAE ala nu e asa de atractiv
    0 0
  • de acord cu...
    @Eu : perfect de acord cu tine.
    1 0
  • thoams
    MEGA X-TREME SUPER TARE
    E ISTORIE VA DATI SEAMA CUM SE CIRCULA PE VREMEA AIA HAHA NU AVEA TOATA LUMEA UN ASTFEL DE MODEL E EXCELENT JOS PALARIA PENTRU CHARLES ROLLS SI HENRY ROYCE SUPER
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru