Cele mai căutate branduri auto pe Google: Toyota este lider detaşat, dar românii preferă Volkswagen

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 31.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a fost anul trecut cel mai căutat brand auto la nivel global, în timp ce Volkswagen a ocupat prima poziţie în topul căutărilor efectuate din România.

Grupul Volkswagen a reuşit să surclaseze Toyota în topul celor mai mari constructori din lume după vânzări, însă cel puţin la prima vedere popularitatea mărcilor este cu totul alta, dacă luăm în calcul căutările efectuate pe Google.

Potrivit unor date centralizate de compania britanică Quickco, Toyota este de departe pe prima poziţie într-o astfel de ierarhie, întrucât este cel mai căutat brand auto în nu mai puţin de 74 de tari.

Japonezii s-au dovedit populari pentru locuitorii din Statele Unite, China, Australia şi cea mai mare parte a Africii, în timp ce locul doi este ocupat de BMW. Constructorul german a atras cele mai multe căutări in 51 de state, şi anume în ţara natală, dar şi în cea mai mare parte a Europei, inclusiv în Belgia, Polonia, Austria, Croaţia, Ucraina şi Norvegia.

Urmareste Automarket
În mod surprinzător, podiumul este completat de Hyundai, un brand foarte popular printre ruşi şi sud-coreeni, în timp ce japonezii de la Honda au atras privirile în Canada, Brazilia sau Indonezia.
Conform aşteptărilor, Volvo a câştigat în Suedia, iar Fiat în Italia.

În tot acest context, poate că te întrebi unde s-a poziţionat Volkswagen. Ei bine, cel mai mare constructor auto din lume a reuşit cu greu să pătrundă în top 10 şi a fost cel mai căutat brand în numai 7 ţări, printre care şi România. O posibilă explicaţie în acest sens este că Volkswagen este marca preferată a romanilor care îşi achiziţionează maşini la mâna a doua, aproximativ un sfert dintre cele 300.000 de unităţi second-hand înmatriculate anul trecut purtând sigla celor din Wolfsburg. Volkswagen a mai obţinut primul loc doar în Spania, Belarus, Estonia, Insulele Capului Verde, Andorra şi Uruguay.

Via Carscoops

Comentarii (7)

  • Un articol perfect, să-i dăm drumul.

    Japonia este bleu? Ce culoare are Lexus, că nu-l văd în legendă? :)

    România este cu Volkswagen? Aici e marea surpriză.

    Al naibii google, cum le știe el pe toate.
    15 17
  • Zambesc trist cand vad ce popularitate au unele masini cu staif in tarile astea de mana a 14 a....apa calda nu, educatie nu, sistem sanitar mai maine...da' e important sa te intereseze BMW-ul si Merc-ul. Si Bugatti.

    Ca basarabenii is mai aproape de noi....statistica spune ca sunt cei mari consumatori per capita din Eu de alcool tare. Nu vin, nu bere...alcool tare, frate!

    trist
    19 15
  • Sandu al-III-lea
    Toyota este peste Wolksvagen la capitolul calitate de cativa ani buni.Din punct de vedere tehnic...toata stima pentru japonezi.Numai ca noua in Europa si in special cea estica n-i s-a bagat in minte ca masinile germane sunt mai bune.FALS.E doar MARKETING si atat.
    24 12
  • Mircea
    Interesant, dar la ce cautari se refera ?
    Daca eu pe Google caut de exemplu cocalar cu BMW, se calculeaza ca si cautare in vederea achizitiei unui jaf ?
    Sau daca vreau sa ma amuz de pitipoance care nu stiu ca BMW are tractiune spate si dau zapada de la rotile din fata ?
    Sau BMW car crash compilation ? :))
    Sau de cate ori ajunge un BMW in service in Germania ca e la coada clasamentului fiabilitatii...
    Banuiesc ca toate se pun ca si cautari de marca :))
    Cati cocalari fac un testdrive inainte sa-si ia BMW ?
    Dau si eu sign-out astazi la yahoo si ce sa vezi: un batut in cap a intrat cu masina intr-o benzinarie: https://www.yahoo.com/news/driver-crashes-delco-gas-station-043638575.html
    desigur cu un rahat de BMW :))
    16 13
  • Mărcile asiatice sunt dominante în 4 continente din cele 6 reprezentate în imagine și cred că asta este un indicator al faptului că în Japonia și Coreea se produc automobilele cu raportul preț/calitate cel mai bun din lume.
    24 12
  • bla bla
    Madalescu si-a facut seppuku cand a vazut ca in Japonia se cauta BMW
    13 14
  • @bla bla

    nu si-a facut seppuku... isi "foloseste" manutza pozitiv pentru satisfactia proprie si, in pauza, voteaza negativ cand ceva nu-i convine
    10 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru