Cele mai sigure mașini testate de Euro NCAP în 2021: Mercedes EQS și Skoda Fabia în top

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 05.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizația Euro NCAP a testat 33 de mașini noi în 2021. Acum, belgienii au publicat un top al celor mai sigure mașini testate de ei anul trecut și au întocmit 6 categorii.

2021 a fost un an destul de plin pentru organizația Euro NCAP. Specialiștii au testat 33 de modele noi, iar 22 dintre acestea au obținut calificativul maxim de 5 stele. Au fost, desigur, și câteva rezultate surprinzătoare, cum ar fi cele obținute de Renault Zoe facelift sau Dacia Spring.

Acum, cei de la Euro NCAP au realizat un top al celor mai sigure mașini testate anul trecut. Au întocmit 6 categorii și au precizat că anumite segmente nu sunt reprezentate având în vedere că, pe parcursul anului, nu au fost testate cel puțin 3 mașini din aceeași clasă.

Pentru a defini cel mai bun model din clasă, s-a calculat suma ponderată a punctajelor în fiecare dintre cele patru domenii de evaluare: siguranța adulților, a copiilor, siguranța pietonilor și sistemele de siguranță. Mașinile s-au clasificat, desigur, numai pe baza evaluării lor cu echipamente standard de siguranță.

Așadar, în clasa de lux s-a impus Mercedes-EQ EQS. Totodată, nava amiral electrică a producătorului din Stuttgart a fost cel mai sigur model cu zero emisii testat de Euro NCAP în 2021.

Skoda Enyaq iV a câștigat clasa SUV-urilor de clasă medie, iar Nissan Qashqai pe cea a SUV-urilor compacte.

Toyota Yaris Cross s-a impus la categoria SUV/Crossover de clasă mică, iar Skoda Fabia a fost cel mai sigur model de clasă mică.

Pentru că testările suferă modificări în fiecare an, reprezentanții Euro NCAP susțin că rezultatele pentru anul 2021 nu trebuie comparate cu cele obținute în anii trecuți.

via EuroNCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru