Cenusa vulcanului islandez afecteaza serios vopseaua masinilor

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.04.2010
Cenusa trimisa in aer si apoi pe solul islandez de catre vulcanul Eyjafjallajokull poate ataca serios vopseaua si cauciucurile masinilor, din cauza caracterului sau extrem de abraziv.

Vulcanul islandez Eyjafjallajokull afecteaza nu numai traficul aerian din toata lumea ci si masinile localnicilor. Cenusa rezultata in urma eruptiei promite sa atace serios vopseaua oricarui automobil prezent in zona, soferii direct afectati de aceasta fiind sfatuiti sa acorde o grija deosebita propriilor masini in aceasta perioada.

Potrivit unor specialisti in domeniul intretinerii auto, cenusa vulcanului islandez este foarte acida si are un efect extrem de abraziv, afectand rapid vopseaua caroseriei si chiar cauciucurile. Sfatul oamenilor din domeniu este acela de a spala bine masina, cu multa apa si multa solutie de curatare, pentru a sterge urmele de cenusa.

Pentru o protectie indelungata, soferii sunt sfatuti sa aplice un tratament cu ceara caroseriei si sa curete bine elementele exterioare din cauciuc, cum sunt pneurile sau lamele stergatoarelor.

via | whatcar

foto | boston.com

Comentarii (4)

  • eu
    Ati inebuit cu totii cu norul asta de cenusa vulcanica.........
    9 1
  • yo
    da ma... chiar ca parca a inebunit lumea... parca asta ar fi prima cenusa care am vazut-o vreodata.
    2 1
  • razna complet
    exact de asta o sa-l doara pe localnic...de masina...atunci cand erupe un vulcan. Incercati sanatatea proprie, a animalelor din ferma si a casei.....si apoi a nenorocitei de masini. wtf!!!!
    1 0
  • ce maaa??
    Asta sigur e cea mai tare stire.....:))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru