Cheia inteligentă a noului BMW Seria 5 este prea mare? Germanii ne invită să o purtăm pe mână, ca un ceas inteligent

de Bogdan Mirică
Joi, 23.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW propune o nouă modalitate de purtare a cheii inteligente regăsite în lista de opționale a noului Seria 5. Cu ajutorul Montblanc, germanii au creat o curea pentru a putea fi purtată la mână, asemeni unui ceas.

Noul BMW Seria 5 este vârful de lance BMW în ceea ce privește nivelul tehnologic. Modelul nu doar că a împrumutat tot ce se putea de la fratele mai mare Seria 7, dar a și plusat cu funcții noi.

Printre lucrurile preluate de la Seria 7 se numără și cheia inteligentă. Un accesoriu destul de greu de purtat în buzunar, având în vedere dimensiunile sale. Tocmai din acest motiv, BMW s-a gândit la un mod inteligent de purtat, dar care să o scoată și în evidență.

A apelat la ajutorul germanilor de la Montblanc, specializați în accesorii, instrumente de scris și ceasuri, pentru a da naștere unei curele speciale. Aceasta se numește BMW Activity Key Set și este o curea din piele bovină, în care se prinde cheia inteligentă pentru a putea fi purtată la mână asemeni unui ceas inteligent.

Esential 430 de euro costă cureaua special creată de Montblanc pentru cheia lui BMW Seria 5.
Cureaua nu este singurul accesoriu pe care BMW l-a gândit pentru Seria 5.
Există o întreagă colecție BMW 5 Series Lifestyle, care include un set de căști Bowers&Wilkins (aceeași companie care semnează sistemul audio de pe BMW Seria 5) și un carnețel Moleskine livrat la pachet cu un creion inteligent.
Acesta nu doar că poate fi folosit pentru a desena în agendă, dar este inteligent, iar schița poate fi recreată cu ușurință și pe o tabletă. Mai mult, ea poate ajunge chiar și în interiorul sistemului multimedia al mașinii pentru a fi transferată mai apoi prin email.

Cureaua în care poate fi purtată cheia lui BMW Seria 5 costă 430 de euro, căștile au un preț de 150 de euro, iar agenda valorează 250 de euro.

Comentarii (9)

  • babacloanta
    Asta e chiar culmea...din pacate lipsesc din lista acestor accesorii slapii inscriptionati cu sigla BMW, pachetul de seminte premium si colectia de "manele reloded" - luxury edition.
    Auzi tu, sa-ti porti cheia ca un ceas...ce stupizenie.
    19 19
  • ai mai vazut tu vreodata o astfel de curea? aud?

    si ceasul, unde, in buzunarul de la blugi? sau la gat mai bine..cu sforicica...sa nu-l pierdem
    12 15
  • Deci....esti la volan si nu te mai poti tine....pur si simplu nu mai poti. Opresti, scoti caietelul si creionul magic, mazgalesti trei linii (pe care altfel le-ai fi uitat, deci trebuiau mazgalite atunci) si tot atunci arunci in sistemul de operare al .....chestiei aleia...schita....dupa care sincronizezi cu mailul, te chinui un pic sa tiparesti adresa de mail a destinatarului (ca nu am vazut o tastatura qwerty prin masina) si gata dom'le!
    Simplu, nu?

    Nu mai bine desenam la birou si ne facem treaba acolo si conducem pe sosea? Asa...ca intr-o lume normala...?
    8 3
  • babacloanta
    Pai daca cheia de la masina o tii in locul ceasului si ceasul il tii in blugi, telefonul il vei tine in soseta iar portofelul in chiloti:))...
    21 9
  • sa le transforme in ceva mai falnic, sa te faca sa vibrezi la propriu cand te aproprii de benveu.
    6 0
  • astia de la bmw sunt culmea ... numai aia nu o aveam la mana ...
    8 6
  • @toti: banii de 5-ar sunt pregatiti stivuiti dar, na dilema...nu va place cheia.
    1 0
  • Raskal
    @babacloanta: nu e deloc o stupizenie, chiar ma intrebam cand o sa integreze cineva cheia masinii intr-un smartwach sau smart band. Discret, mereu la indeMana, rezistent la apa, tocmai potrivit pentru sistemul keyless entry & go.
    Doar ca asta de la bmw nu arata bine deloc.
    0 0
  • gresit, isi cunosc foarte bine clientii...
    mai nou cica, la optionale, pun si un mar muscat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru