Chevrolet aduce Camaro si Aveo RS in Europa odata cu Orlando

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.02.2010
Chevrolet a anuntat oficial ca va lansa Camaro Cabrio, Camaro Coupe, Aveo RS si Orlando pe piata din Europa in 2011.

Oficialii Chevrolet au confirmat faptul ca vor lansa cinci modele noi in Europa in decursul anului 2011. Primul model care va debuta pe piata europeana este un MPV bazat pe conceptul Orlando, prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2008, iar urmatoarele trei modele anuntate oficiale pentru 2011 sunt Camaro Coupe, Camaro Cabrio si Aveo RS. Pentru moment, cel de-al cincilea Chevrolet care va fi lansat pe piata din Europa in 2011 nu a fost anuntat.

Chevrolet Orlando va fi prezentat in versiunea de productie la Salonul Auto de la Geneva alaturi de versiunile europene ale lui Camaro si Aveo RS. Cel mai probabil, Orlando va pastra configuratia cu sapte locuri in care a fost prezentat in versiunea concept, iar gama de motorizari va include atat unitati diesel, cat si propulsoare otto. Oficialii GM nu au dat detalii despre motoarele pe care le vor utiliza modelele Camaro si Aveo RS pe piata europeana.

In urma cu doi ani, Bob Lutz le-a propus consumatorilor americani ideea unui musclecar echipat cu un motor cu patru cilindri supraalimentat cu o turbina.

Motorul dezvolta 260 CP si avea o cilindree de 2.0 litri. Acesta a fost montat pe Pontiac Solstice GXP, dar putea fi implementat si pe Camaro fara probleme. Piata europeana a %u201Cgustat%u201D deja acest motor, fiind vorba de aceeasi unitate care a echipat Opel GT. Din pacate pentru clientii europeni care visau sa isi cumpere un Camaro, exista posibilitatea ca modelul american sa nu primeasca si un motor adaptat pentru piata din Europa si sa fie disponibil doar cu unitatea V6 de 3.6 litri si 304 CP si unitatea V8 de 6.2 litri si 426 CP. Aceasta alegere ar putea fi problematica pentru americanii de la GM, deoarece clientii europeni isi aleg viitoarea masina si dupa cilindreea motorului, element esential in cazul unor taxe si impozite din majoritatea statelor europene.

Chevrolet Aveo RS are sanse mari de a debuta pe piata europeana alaturi de motorul 1.4 Ecotec turbo de 138 CP cu care a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit. Motorul respectiv este cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte si promite senzatii tari pe modelul de clasa mica a celor de la Chevrolet.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • Pret?
    mama ce misto mi-ar sta intr-un camaro galben,

    cat costa ?
    6 3
  • update la articol
    Chevrolet va introduce in gama sa si motoare diesel de provenienta PSA.Producatorul american a ales cele mai tari motoare diesel din lume
    6 3
  • Of Camaro :( Daca-i stii de cand te-astept..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru