Chevrolet Camaro este primul model cu punctaj maxim la testele noi de la NHTSA

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.11.2011
Camaro este primul model care a obţinut punctajul maxim conform noii metodologii de testare a celor de la NHTSA la toate cele şase probe.

Chevrolet Camaro a reuşit să obţină punctajul maxim la toate cele şase probe impuse de noua metodologie de testare a NHTSA. Modelul este primul care a obţinut cinci stele la toate evaluările individuale ale NHTSA şi printre primele modele care a obţinut cinci stele la clasamentul general NHTSA. Practic, un model cunoscut pentru performanţele în linie dreaptă a obţinut un rezultat surprinzător la capitolul siguranţă, unde era desconsiderat de unii în mod nejustificat. Honda Accord şi Kia Optima au fost cei mai apropiaţi rivali, dar aceştia au rămas în urma lui Camaro la proba de impact lateral.

Rezultatul extrem de bun al lui Camaro este valabil doar pentru versiunea Coupe, anunţă cei de la NHTSA. Sunt şanse ca modelul să aibă câţiva egali în materie de siguranţă, mai ales că NHTSA nu a testat încă toate modelele anunţate pentru generaţia 2012. Până acum, din 46 de modele testate, doar 14 au primit punctajul maxim. Cei de la NHTSA au o nouă grilă de testare, mai strictă, deoarece prea multe modele obţineau punctajul maxim.

În România, preţul de pornire al lui Chevrolet Camaro Coupe este de 44.900 euro cu TVA inclus.

În cazul în care vă atrage pachetul Transformers Special Edition sau Pachetul Aniversar 45 de ani, trebuie să mai achitaţi încă 2.000 de euro în plus faţă de preţul de listă. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 5.2 secunde de versiunea Coupe. Versiunea cu transmisie automată a lui Camaro este oferită doar în compania unui motor V8 L99, tot de 6.2 litri, care dezvoltă 405 CP şi 556 Nm. Această versiune de motorizare are nevoie de 0.2 secunde în plus pentru a atinge 100 km/h faţă de versiunea cu transmisie manuală şi motor LS3.

Via | Safecar.gov

Comentarii (1)

  • Camaro
    Bravo,Chevy!!!!
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru