Chevrolet părăseşte WTCC după încheierea sezonului 2012

de Sebastian Toma
Joi, 05.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a anunţat că va părăsi campionatul WTCC la încheierea sezonului 2012. Constructorul renunţă la această competiţie în favoarea concentrării pe alte priorităţi.

Chevrolet Europe a anunţat că nu va mai participa în sezonul următor al campionatului WTCC. Cei de la Chevrolet nu au prezentat un motiv precis pentru renunţarea la acest campionat, în contextul în care marca este pe primul loc în clasamentul WTCC 2012 şi a obţinut deja două titluri la piloţi şi la constructori în cei opt ani în care participă în campionatul mondial de turisme. Compania a luat această decizie la mijlocul sezonului pentru a le acorda piloţilor şi membrilor echipei suficient timp să îşi găsească un alt loc de muncă.

"În urma unei evaluări strategie ca programelor noastre de motorsport şi marketing, am decis să părăsim FIA World Touring Car Championship la finele sezonului 2012 pentru a concetra activităţile Chevrolet în alte zone", a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Managing Director al Chevrolet Europe.

Esential 2 titluri ale constructorilor a câştigat echipa Chevrolet în campionatul FIA WTCC.
Chevrolet a debutat în WTCC în 2005 cu un Lacetti, după care a trecut la Cruze în 2009.
Modelul de competiţie utilizat în ultimele două sezoane este echipat cu un motor 1.6 Turbo care dezvoltă 310 CP şi 335 Nm. Piloţii Chevrolet au câştigat 59 de curse în WTCC în ultimii ani de participare, iar echipa speră ca sezonul competiţional 2012 să fie încheiat pe locul întâi atât la clasamentul constructorilor, cât şi la clasamentul piloţilor. Echipa Chevrolet în sezonul 2012 al WTCC i-a inclus pe piloţii Yvan Muller, Rob Huff şi Alain Menu.

Via Chevrolet

Comentarii (5)

  • robHuff
    Mare pacat! Chevrolet nu are rival in WTCC.
    Respect pentru constructor si pentru piloti.
    22 15
  • Marian
    Cred ca s-au plictisit sa se bata tot intre ei. O sa ia vreo 2 ani de pauza sa le dea ragaz si celorlalti sa ii prinda din urma.

    Sau se retrag pt ca au fost facuti de rusine prin comentariile de pe acest site si nu vor sa le mai zica lumea orezari, chinezarii, coreeni amarati ....Iau si ei atitudine :D
    19 18
  • auto fan
    Pacat.... Rand pe rand echipele de uzina au parasit WTCC-ul si a devenit din ce in ce mai neinteresant. Afla Romeo, BMW, Seat si acum Chevy. Ma gandesc ca participarea in aceasta competitie nu ofera suficienta reclama relativ la costuri. Oh, well...
    14 1
  • schumi
    Era si normal sa se intample asta. WTCC devenise demult un campionat "socialist" in care toate lumea trebuie sa castige. Cica asa e mai spectaculos. Este incredibil cat de dobitoci pot fi si capitalistii astia cateodata.
    6 7
  • F_LIMENT
    opaaaa chevrolet nu mai are bani...!
    11 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru