Chevrolet Volt obţine cinci stele la crash-testul realizat de NHTSA

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 04.06.2011
Chevrolet Volt a reuşit să obţină cinci stele la testele de siguranţă realizate de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

La finele lunii aprilie vă informam că organizaţia americană IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) a realizat o serie de crash-teste pe Chevrolet Volt şi Nissan Leaf. În urma acestor teste, ambele modele au primit titlul de Top Safety Pick, ceea ce înseamnă că s-au achitat cu brio de sarcini.

De această dată a venit rândul celor de la NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) să testeze performanţele în materie de siguranţă ale lui Volt, urmând ca în viitorul apropiat să realizeze o serie de teste şi pe Leaf. În urma noilor crash-teste, modelul hibrid-electric al americanilor a obţinut cinci stele.

"Numărul mare de sisteme de siguranţă - în mod special StabiliTrak şi o serie de airbag-uri - l-au ajutat pe Volt să devină primul vechicul electric care primeşte cinci stele", au declarat oficialii General Motors.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • Lauda-ma gura ca ti-oi da friptura...
    Cam asa cum a obtinut si actualul presedinte majoritatea :)

    Vrem EuroNCAP...
    14 7
  • chevy
    Bravo,nu e o masina rea deloc. Sunt curios cate stele obtine broscoiul(leaf) la testele realizate de NHTSA.
    9 12
  • @raul
    EuroNcap este etalonul in materie de siguranta, nu NHTSA. Nissan Leaf are 5 stele la EuroNcap.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru