Chiar dacă e un supercar, Audi R8 se va folosi de unul dintre motoarele lui A3

de Bogdan Mirică
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va folosi un motor cu cinci cilindri de 2.5 litri și pentru supercarul R8. Acest motor va asigura intrarea în gama modelului sportiv din Ingolstadt.

Audi a anunțat în momentul lansării noii generații R8 că supercarul nu va mai primi vechiul motor V8 de 4.2 litri FSI, oferit ca entry-level pe modelul anterior. Germanii nu au precizat ce unitate îi va lua locul, însă au lăsat să se înțeleagă că este vorba despre un motor supus trendului de downsizing.

Mai multe surse vorbesc despre motorul pe benzină cu cinci cilindri, de 2.5 litri, regăsit în prezent pe S3 Sportback. Deși vorbim despre resurse generoase, de peste 360 de cai putere, un supercar de talia lui R8 are nevoie de ceva mai mult de atât pentru a impresiona.

Esential 5 cilindri va avea motorul folosit de Audi R8.
Motiv pentru care, Audi va recurge la turbocompresorul electric, o invenție introdusă deja pe conceptul Audi RS5 TDI. Acest turbocompresor îmbunătățește performanțele motorului și reduce întârzierile unui turbocompresor clasic.

Jurgen Konigstedt, șeful departamentului de motoare V6, V8 și V10, a lăsat să se înțeleagă că un R8 cu motor echipat cu turbocompresor va fi lansat ceva mai târziu, adică undeva în anul 2017.

via wcf

Comentarii (2)

  • wiajero
    ...in cazul asta prefer o replica lambo made in china cu motor de toyota...(chiar exista combinatia am vazut-o pe net)
    4 4
  • Mi se pare putin dezgustator pt. o masina care se vrea supersport sau chiar supercar....
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru