Chiar și Papa Francis își vinde mașina la suprapreț: americanii au plătit 82.000 de dolari pentru un Fiat 500L

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașina cu care a fost transportat Papa Francis pe parcursul vizitei sale în Statele Unite, un Fiat 500L, a fost vândut cu 82.000 de dolari.

Urmareste Automarket
Anul trecut, Fiat se lăuda cu faptul că va pune la dispoziția Vaticanului un 500L care să îl transporte pe actualul suveran pontif, Papa Francis, pe tot parcursul vizitei sale în Statele Unite. O vizită istorică, menită să le aducă popularitate italienilor de la Fiat, care încă se străduie să le dovedească americanilor că fac mașini interesante.

Constructorul din Peninsulă a ales modelul Fiat 500L pentru a-l transporta pe suveran.

Din cele șase mașini care au asigurat transportul Papei Francis, numai una a ajuns la licitație. O licitație caritabilă, bineînțeles, care a suscitat un interes deosebit în rândul americanilor religioși.

Esential 82.000 de dolari a plătit un cuplu american pentru mașina care l-a transportat pe Papa Francis.
Așa se face că exemplarul Fiat 500L, cu un preț de pornire de aproximativ 20.000 de dolari pe piața din SUA, a ajuns să fie vândut cu o sumă record de 82.000 de dolari. Licitația a durat doar 11 minute, timp în care 19 oameni s-au bătut pentru a parca în garaj mașina cu care s-a deplasat Papa Francis. Mașina a fost câștigată de un cuplu care deține și un dealer auto, Chapman Auto Stores. Banii vor merge la mai multe proiecte umanitare ale bisericii catolice din Philadelphia.

Un al doilea Fiat 500L, folosit și el pentru transportul suveranului de la Vatican va fi expus în cadrul micului salon auto din Philadelphia, urmând ca mai apoi să fie și el vândut la licitație.

via motortrend

Comentarii (5)

  • credinciosu'
    domnu a dat domnu a luat, hapt aia il doare cel mai mult pe papa cu ce masina s-a dat, o modalitate de a mai face niste bani in numele domnului, Tot in numele domnului au fost facute multe atrocitati .....mda cata ipocrizie
    5 4
  • Bogdan
    Vedeti ca saracu' Papa e FrancisC, asa ca pregatiti-va sa duceti un miel la Vatican
    1 2
  • Prost e cine da nu cine cere !
    1 3
  • si cine cere e ipocrit pentru ca ia bani de la prosti!
    2 3
  • Scrooge
    Ba sunteti cu capul rau.....cititi si voi articolul nu numai titlul. A fost vorba de o licitatie caritabila organizata de cei de la Fiat. Acum, caritabila, necaritabila, a fost O LICITATIE, nu un pret impus. Ce vroiati, sa stea papa in spate si sa arunce cu bile in cei care licitau strigand la ei sa la se pretul mai jos, sa tina banii la buzunar ?. Redusa natie romanii astia.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru