Chinezii aduc clonele lui X5 si RAV4 in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.01.2008
Uniunea Europeana a aprobat comercializarea celor doua modele pe Batranul Continent.

Esential

6 modele chinezesti se pregatesc sa fie comercialziate in Europa.

Doua automobile produse de constructori chinezi, care seamana cu modelele BMW X5 si Toyota RAV4, au primit aprobarea UE pentru a fi comercializate pe piata europeana si ar putea fi lansate luna viitoare, informeaza Mediafax.

Tatyana Podkatelow, purtator de cuvant al importatorului german China Automobile Deutschland, a declarat ca modelul UFO, fabricat de constructorul chinez Zhejiang Jonway, si modelul CEO, produs de Shuanghuan, au primit aprobarea UE.

BMW, care a inceput anul trecut procedurile legale pentru a opri lansarea modelului CEO, spera ca tribunalele vor opri vanzarile pe piata europeana, potrivit purtatorului de cuvant al constructorului german, Andreas Lampka. Constructorul japonez Toyota nu va lua masuri legale pentru a incerca oprirea vanzarii modelului UFO, care se asemana cu propriul vehicul sport utilitar (SUV) RAV4.

Geely Automobile, cel mai mare producator chinez privat de automobile, intentioneaza sa inceapa vanzarea modelului sedan CK in Europa in urmatorii trei ani, potrivit managerului pentru operatiuni internationale, Ronnie Wong.

De asemenea, compania BYD Auto vrea ca modelul hatchback F1, care a fost prezentat la salonul auto de la Geneva din luna martie a anului trecut, sa fie comercializat pe piata in trei ani.

Constructorul Changfeng Motor, care ar putea forma o alianta cu Mitsubishi, vrea inceapa comercializarea SUV-urilor Liebao CS7 si CS6, precum si modelul monovolum de mici dimensiuni Kylin.

Comentarii (4)

  • chinezarii
    ce sa te astepti de la ei daca doar atat stiu sa faca...multi si degeaba.
    0 1
  • ALX CT
    @BAU
    Ai dreptate.Noi nici macar atata nu facem ca nu mai avem industrie si economie.Bravo lor decat sa moara de foame produc si ei nu ca noi,noi murim de foame dar stim sa barfim,carcotim si sa fim invidiosi.Va Salut
    1 0
  • BMW X 5
    masini chinezesti
    Ca orice produs in xerox-land(china),probabil calitatea catastrofica a produsului va impiedica cumpararea lui de catre europeni care totusi stiu ca inseamna un automobil,sper ca,chestiile astea doua sa ia m-ai mult de o stea la testele Euro-ncap
    0 1
  • GEELY CK
    VINDE CINEVA GEELY CK SECOND HAND CA VREAU SA CUMPAR?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru