Chinezii au adus la Detroit o copie hibridă a lui Lexus RX

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.01.2011
Constructorul BYD, singurul reprezentant al Chinei la Detroit, a lansat în cadrul salonului american modelul S6 DM, o copie după Lexus RX, pusă în mişcare de un ansamblu hibrid.

Esential

60 de kilometri este autonomia modelului chinezesc doar în modul electric.
102 cai putere oferă motorul pe benzină instalat pe BYD S6 DM.

Deşi constructorii chinezi au lipsit de la Detroit a existat totuşi şi o excepţie. Este vorba despre BYD, singurul reprezentant al Ţării Marelui Zid în Cobo Hall, acuzat însă şi anul acesta de plagiat.

Oricât ar încerca, se pare că producătorii asiatici nu pot scăpa de sindromul plagiatului, cea mai nouă creaţie a celor de la BYD, botezată S6 DM, aducând izbitor de mult cu actuala generaţie Lexus RX în partea frontală şi ceva mai puţin cu Porsche Cayenne în partea posterioară.

Chinezii au ţinut totuşi să fie ceva mai originali sub capotă, unde au instalat un tren de propulsie hibrid, diferit de cel al muzei japoneze. S6 DM dispune de o unitate pe benzină, de 102 cai putere, responsabilă pentru acţionarea punţii spate, dar şi de un motor electric, de mici dimensiuni, care oferă doar 14 cai putere, repartizaţi punţii faţă.

BYD pretinde că modelul S6 DM este primul SUV cu mod de funcţionare dual. Comunicatul oficial promite o autonomie de 60 de kilometri doar în modul electric, în timp ce propulsorul convenţional garantează alţi 440 de kilometri.

BYD vorbeşte cu optimism despre lansarea noului S6 DM pe piaţa din Statele Unite, unde se aşteaptă la o primire bună. Nu de aceeaşi părere sunt însă şi specialiştii, care nu văd un viitor al modelelului dincolo de Ocean.

via | leftlane

Comentarii (11)

  • nu seamana deloc rx. nici cu Cayenne nu are nimic in comun!
    4 13
  • mda
    chinezii i-au luat si pe germani la domeniul asta....:))))))))
    8 11
  • @edi80
    te asculti ce aberati spui
    13 6
  • @vasi
    zi-mi zi mie ce masina si mai ales suv electric au prezentat nemtii?:))))))))))
    6 13
  • chinezii astia.....
    mai bine optau pt un diesel si un motor alimentat cu orez:))))))
    14 3
  • @edi80
    Porsche Cayennev Hybrid (2010) , Volkswagen Touareg Hybrid (2010)
    12 1
  • parere
    edi80 tu cand asculti Azur ai impresia ca e muzica clasica?
    8 1
  • or fi ei......dar ce naiba ,chiar n-au pic de imaginatie...si astia pe care-i copiaza n-au nimic de zis?!
    4 0
  • @baietii cu 3 litere:))
    traiam cu impresia ca e electric!!
    asa are si seria 7 hybrid si are un consum de 20% testat de promotor!! la cal ca si x5 sau x6 care consuma 17%..intrebarea vine care e menirea motoarelor hybride??doar ecologismul sau si consumul???
    4 4
  • chinezi
    incep sa detest poporul chinez la maxim. asti-a nu au bun simt deloc. propun sa facem un blog, un boicot , un site ceva antichina. ce ziceti?
    2 3
  • kumite
    Traiasca China!
    De aia sunt economia mondiala nr.1.Datorita originalitatii si talentului.... de a fura.Astia mananca tot ce are 4 picioare(mai putin masa)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru