Chinezii au copiat exteriorul şi interiorul noului Volkswagen Touareg facelift

de Bogdan Mirică
Luni, 02.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Se întâmplă din nou în China. producătorul Yema a lansat un SUV care copiază aspectul frontal al noului Volkswagen Touareg. Până şi interiorul poate fi acuzat de plagiat.

A devenit un o practică tot mai recentă ca producătorii chinezi de autombile să copieze designul unor modele de succes din Europa. Nu este o noutate, însă cazurile de plagiat par să se fi înmulţit în ultimele luni.

Cea mai nou replică a unui model de pe Bătrânul Continent este Yema T70, inspirată de faţa lui Volkswagen Touareg şi spatele unui model Kia. Yema este un constructor care a fost acuzat şi în trecut pentru copierea unor modele ca Subaru Forester şi Audi A4. Iar acum se pare că recidivează cu modelul T70.

Partea frontală adoptă un design al blocurilor optice similar cu cel al lui Volkswagen Touareg. Până şi liniile spoilerului şi ale grilei sunt similare. Diferă doar logo-ul. În partea posterioară, stopurile amintesc de modelele compacte Kia. Asemănări izbitoare se găsesc şi în interior, unde, pe lângă designul inspirat de Touareg, avem şi un sistem multimedia care copiază fidel funcţiile SUV-ului german.

Chiar şi butoanele sistemului multimedia sunt similare cu cele ale VW.

Modelul chinezesc Yema T70 vine disponibil cu două soluţii pe benzină: un agregat de 1.8 litri, oferit fie aspirat, fie turbo.

Versiunea aspirată livrează 131 de cai putere alături de o cutie manuală, iar versiunea turbo garantează 170 de cai putere împreună cu o transmisie CVT.

via carscoops

Comentarii (8)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Am vazut deja articolul de cateva zile, iar in presa germana se face mare valva, au inceput sa arate cum e copiat Touaregul, Amarokul, etc...
    14 1
  • joe.giorgica
    paraca o fac in ciuda chinezii! STAU SI ma intreb ,daca tot au atata forta financiara si pot aface asa copii,,oare nu au bani sa plateasca un disigner auto,un proiectant sa aibe brandul or individual?
    8 6
  • mishazaitev
    Asa si? Se va retrage VW din China din cauza asta? Daca tac si inghit porcariile astea, inseamna ca le merita! Deh! Postul de nr.1 mondial se plateste intr-un fel!
    7 1
  • Hao Cea
    Pana si chinezii sunt o rasa de clonati,de aici si numarul mare de mancatori de orez
    1 0
  • bun si care e pretul? 1 $ sau1,50$ ??
    vreau si eu unul
    1 0
  • 1,5 $ cu sticla la schimb?
    0 0
  • andrei
    si bravo lor.....de fapt multumita lor mai avem si noi astia de rand cate un televizor,telefon vreo haina ca dupa mentalitatea vestica ...muncesti 2-3 ani sa-ti cumperi un televizor.cand santaja nokia piata de telefonie sau sony liniile tv-cam era lux sa detii ceva made in japan,usa,w-europa
    0 0
  • seamana cu SANTA FE
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru