Chinezii au copiat modelele Infiniti EX, Volkswagen Tiguan şi Audi A4

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.09.2011
Chinezii de la Yema Auto au venit la Salonul Auto de la Chengdu cu trei clone: E-SUV, T-SUV şi F-16, ”inspirate” din Infiniti EX, Volkswagen Tiguan şi Audi A4 Avant. Yema Auto nu este la prima ispravă de acest gen, având în portofoliu şi o clonă a vehicului Subaru Forester.

Constructorii auto din China sunt cunoscuţi pentru lipsa de inspiraţie de care dau dovadă la desenarea unor modele, unele ajungând să fie copii complete ale unor vehicule occidentale. În timp ce unii constructori iau în serios clonele chinezeşti şi acţionează în instanţă constructorul care le copiază design-ul, alţii preferă să-i ignore cât timp nu îndrăznesc să le aducă pe alte pieţe. Cei de la Yema Auto nu sunt străini fenomenului de clonare, aceştia prezentând în trecut o copie fidelă a generaţiei precedente de Subaru Forester.

De data aceasta, cei de la Yema Auto nu s-au oprit la o copie, ci au făcut trei. Victimele alese au fost Infiniti EX, Volkswagen Tiguan facelift şi Audi A4 Avant. Modelul din urmă a primit şi o versiune numită E-Taxi, care se presupune că are şi anumite înclinaţii ecologice. În timp ce liniile modelelor copiate au fost uşor de imitat, proporţiile le-au dat bătăi de cap chinezilor. Mai exact, jantele clonelor sunt mai mici decât cele ale modelelor originale, iar spaţiile dintre panourile de caroserie sunt şi ele greşite, de parcă vehiculele ar fi suferit câte un accident şi ar fi fost reparate de mântuială.

Nu toate elementele de design ale modelelor originale au fost copiate cu fidelitate de chinezi, aceştia preferând să schimbe anumite amănunte. Spre exemplu, clona lui Volkswagen Tiguan a păstrat blocurile optice faţă de la facelift, în timp ce posteriorul a primit stopurile primei generaţii de Touareg, într-o interpretare chinezească, desigur.

De asemenea, toate clonele au o gardă la sol vizibil ridicată, probabil pentru a „contracara” gropile chinezeşti.

Via | Carscoop 

Foto modele clonate - Autoifeng

Comentarii (12)

  • daniel
    chiar asa?
    pe zi ce trece seamana mai mult.. parca acum cativa ani preluau forma masinilor si unele detalii... compia Audi A4 ara pana si aceeasi faruri!!
    13 2
  • haudi a4
    oricum toate farurile se fac in china asa ca nu e greu sa iei produsul de la fabrica respectiva si sa il pui pe caroseria ta. chiar ii arati ca faci audi, fara A.
    daca s-ar aduce in tara F16-le ala am vedea peste tot numai audi a4 de vanzare la pret de nimic.
    ce mai afaceri s-ar face :)))))))))))
    12 4
  • *****
    le copie la design ....dar ce motoare folosesc ????
    7 1
  • stopuri tiguan
    la tiguan ati gresit, nu s+au pastrat stopurile dinainte de facelift, ci s+au transplantat stopurile versiunii anterioare a touaregului.
    5 7
  • @je
    Cred că ai ratat bucata asta: ”Spre exemplu, clona lui Volkswagen Tiguan a păstrat blocurile optice faţă de la facelift, în timp ce posteriorul a primit stopurile primei generaţii de Touareg, într-o interpretare chinezească, desigur. ”
    10 0
  • hai mai...deci nu cred ca se poate!!!...sa copieze chiar asa cu totul masina(vorba lui daniel, pana acum erau copii mai mult sau mai putin "discutabile", dar sa faci exact aceeasi masina...) fara nici-o intelegere sau autorizatie de la producator....deci nu cred, ca nu au chiar nici-o intelegere cu nimeni si doar fura masini...
    8 0
  • hai mai...deci nu cred ca se poate!!!...sa copieze chiar asa cu totul masina(vorba lui daniel, pana acum erau copii mai mult sau mai putin "discutabile", dar sa faci exact aceeasi masina...) fara nici-o intelegere sau autorizatie de la producator....deci nu cred, ca nu au chiar nici-o intelegere cu nimeni si doar fura masini...
    1 7
  • .
    Bravo lor...fac ce stiu ei mai bine ..sa copieze!lasa sa mai vanda si ei masini ca nemti au facut burta mare!:D
    3 6
  • flaviu c
    si totusi...
    imitații cum sunt...mulți jegoși le-ar/le vor cumpâra și in ro
    4 1
  • hahaha
    nu ai bani de audi iti iei un F-16:)))
    4 0
  • Ramane intrebarea
    Ati cumpara un automobil chinezesc la jumatate de pret?

    PS: Cred ca juma de lume si-l doreste si un sfert l-ar si cumpara si ma refer la intreaga lume nu doar la Romania;)
    3 1
  • @calin
    esti pe alta lume... masinile chinezesti nu sunt dorite (cel putin deocamdata, pana isi rezolva problemele grave de calitate). uita-te la vanzarile din Europa si Romania... masinile chinezesti n-au trecere... ce scrii tu e o FABULATIE
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru