Chinezii au venit la Detroit cu design original

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 17.01.2008
Detroit Fish este colectia de 3 concepte prezentate de Li Guangming la NAIAS 2008.

Esential

3 piese are colectia chinezeasca denumita Detroit Fish.

Producatorii auto chinezi au obisnuit lumea auto cu diverse clone la unele modele consacrate ale marilor marci auto. Prezenta producatorilor chinezi la Detroit nu poate fi trecuta la capitolul curiozitati avand in vedere faptul ca asiaticii incearca tot mai mult si sunt tot mai aproape de a patrunde pe piata americana.

Pentru a sterge din imaginea pe care o au chinezii in lumea auto, acestia s-au prezentat la NAIAS cu o colectie originala. Li Guangming este semnatarul unei colectii formate din trei concepte care reda un design unic in lumea auto.

Vorbim de trei prototipuri electrice, vopsite in galben, care reprezinta, conform producatorilor, versiunea chineza pentru vehicule ecologice. Li Guangming si-a numit colectia „Detroit Fish”, datorita abilitatilor cu care se poate lauda vehicului amfibie.

Daca la capitolul design putem fi siguri ca nu este vorba de o copie, numele, asociat culorii galben, ne poate face sa credem ca producatorii n-au fost tocmai corecti si s-au inspirat din celebra melodia „Yellow Submarine”.

Ramane de vazut cat de functionabila ar putea fi colectia chinezeasca.

Comentarii (8)

  • ALX CT
    Interesant
    Ultima arata prea tare,as vrea sa o vad vara in Mamaia pe post de taxi,in rest numai bine!.
    0 1
  • Silviu
    Haiosi chinezii :-)
    Sunt haiosi chinezii, n-am ce zice. :-) Dar e ridicol sa vii cu o masinuta de doua locuri la un ditamai salon international. Electrica - electrica, da' nici chiar asa. :P
    0 1
  • marius :)
    hai mah nu fiti rautaciosi ....
    cati nu si`ar dori un aparat din asta pe post de scuter ? :)))(poate avea 4 locuri nu ?) ...ca ma gandesc ca nu`ti trebe` carnet la maldaru` ala de plastic :P .Inventia eu zic ca e super :P
    0 0
  • Un Priceput
    Toys'R'us
    Jucarele, jucarele. In fapt chinezii sunt cei mai prolifici producatori de jucarii. Ultimul model are acele scarisoare, numai bune sa iti reteze picioarele. Cred ca nu au de a face cu un automobil, si sa se preteaza mai bine pentru Disneyland sau pentru terenurile de golf. Ne-am invatat repede cu elemente de siguranta activa si pasiva, confor in habitaclu, aer conditionat (la un model fara geamuri ???), izolare acustica si termica. Dupa cate bag seama, le lipsesc cam multe broscutelor galbene simpatice. Dar in fapt, nu putem avea pretentii de la un concept, cata vreme ramane la faza de "prototip"
    0 1
  • AndreiRN
    Jucari practice
    Imi plac. Imbina practicul cu artisticul si economicul si a iesit ceva amuzant pe 4 roti.S-ar vinde bine daca ar fi pe piatza.
    1 0
  • Slab
    Se vede ca nu-si exerseaza destul originalitatea! Astea-s concepte sau jucarii pentru copii?
    0 1
  • Ideal pentru un teren de golf
    :)) cred ca e o gluma proasta..ce siguranta ai intr-o astfel de masina? Da, e draguta ultima...daca ai 5 ani si esti fetitza...in rest design tipic chinezesc desenat cu talpa(si aia hemiplegica), nu cu mana!
    0 1
  • V.l.a.d.
    @orbanedgar: ce siguranta ai avut pana acuma la masini? asa vorbesti de parca te-ai fi nascut cu aibagu` in brate...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru