Chinezii de la BAIC sunt interesaţi de Pininfarina

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.01.2011
Pininfarina este de vânzare, iar printre potenţialii clienţi se numără BAIC, Brilliance, Mahindra şi Magna Internaţional. Chinezii de la BAIC sunt favoriţii acestei licitaţii.

Celebra casă de design italiană Pininfarina este de vânzare, iar chinezii de la BAIC sunt printre potenţialii cumpărători. În urmă cu aproape un an, chinezii de la BAIC au achiziţionat toate instrumentele necesare producţiei generaţiei precedente de Saab 9-5, iar aceştia deţin şi drepturile de producţie legate de actualul Saab 9-3. Dacă vor reuşi să cumpere casa de design Pininfarina, cei de la BAIC ar putea realiza un nou model pe baza lui 9-3 cu un design nou. Chiar dacă achiziţia nu va avea loc, sunt şanse mari ca italienii să colaboreze cu cei de la BAIC.

Potrivit portalului chinezesc eeo.com, o sursă din cadrul BAIC s-a întâlnit recent cu italienii de la Pininfarina pentru a discuta despre design-ul unui model nou bazat pe Saab 9-3. Conceptul noului model va debuta la Salonul Auto de la Beijing din 2011. Aşadar, chiar dacă nu vor cumpăra Pininfarina, italienii vor desena ceva pentru chinezii de la BAIC, deşi nu este clar cum vor reuşi să facă o schimbare eficientă în câteva luni.

Sunt şanse mari ca noul model să prezinte schimbări modeste, deşi nu ar fi stilul celor de la Pininfarina să opereze un asemenea "facelift".

Cei de la BAIC nu sunt singurii interesaţi de achiziţia Pininfarina, spune portalul chinezesc, Brilliance Auto şi Anhui Jiangling fiind printre potenţialii cumpărători. De asemenea, indienii de la Mahindra şi Bajaj sunt şi ei interesaţi de această casă de design, in timp ce canadienii de la Magna Internaţional ar putea face şi ei o ofertă pentru casa de design italiană.

Via | InsideLine

Comentarii (4)

  • banii n-au miros
    daca-i cumpara chinezii atunci sa vezi concurenta in piata auto,se vor bate cu marile firme europene daca reusesc sa umble si la design.atunci sa vedem pe unde scot camasa firmele lu ' peste.
    8 0
  • nu e chiar asa
    Firmele lu" peste ...adica toti marii constructori cu traditie in Europa? Daca resusesc sa umble si la calitate, nu doar la design, de abia atunci ar avea ceva sanse sa scoata capul in Europa marcile chinezesti, dar imi vine greu sa cred ca vor face volum in vanzari marcile chinezesti in viitor in Europa
    2 5
  • banii nu vor veni din vanzarile europene ci de pe piata locala. De ce sa faca bani occidentalii cand pot face chiar ei de pe piata proprie?

    Prezenta chinezeasca pe meleagurile batranului continent va fi inca slabutza dar nu ar fi un impediment major in calea imbogatirii afaceristilor constipati.

    Dupa ce vor stranga destul de multa experienta printr-o politica eficenta de achizitie masiva de know-how modern vor ajunge si aici. Si marilor nu le va fi usor.

    E ridicol sa se sustina si de-a dreptul imbecila afirmatia ca NICIODATA chinezii nu vor face ce fac europenii acum.
    4 0
  • asmaticu
    future sucks
    future sucks
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru