Chinezii de la Chery atacă piața europeană: “Vrem să aducem mașini electrice sau hibride în Europa până în 2020”

de Petre Barac
Vineri, 06.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul auto chinez Chery vrea să aducă pe piața europeană o serie de modele electrice sau hibride undeva în intervalul 2019-2020.

După relansarea în Europa cu SUV-ul Exeed TX, chinezii de la Chery au lansat o serie de promisiuni cu privire la prezența lor pe bătrânul continent.

Chery are planuri să vină în 2019-2020 cu mai multe modele electrice sau hibride care să atace piața europeană.

“Fiecare model va fi electrificat: fie hibrid, fie 100% electric”, a spus Anning Chen, CEO-ul Chery, pentru publicația Autocar.

Planurile chinezilor au la bază SUV-ul plug-in hibrid Exeed TX, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta beneficiază de un motor pe benzină de 1.5 litri de 150 de cai putere și unul electric de 115 cai putere.

Exeed TX va avea tracțiune integrală și va ajunge la 100 km/h în 6 secunde, în timp ce viteza de top este de 200 km/h. În modul electric, Exeed TX va avea o autonomie de 70 kilmetri, timp în care viteza maximă este limitată la 120 km/h.

Germania este țara aleasă de inginerii chinezi să găzduiască viitorul centru de design și dezvoltare pentru modelele Chery.

Marea Britanie era și ea o posibilitate, dar a fost eliminată din cauza posibilelor complicații ca urmare a ieșirii britanicilor din Uniunea Europeană.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Nu e nici prima și nici ultima oportunitate pe care o pierde UK. Acum sunt cu fundu' în două luntri. Nu, tată, ai vrut divorț de UE, acum ia de aici Brexit! Stai să vezi când vor părăsi investitorii corabia! Pardon, insula!
    3 1
  • Așa, pe hârtie, Exeed TX stă bine. Să vedem cum stă în practică. Prețuri, dotări, dealeri, servicii etc.
    2 0
  • Edikkk
    un hibrid real !!!

    o companie care ştie că viitorul este DOAR ELECTRIC!

    Ori hibride ori electrice !

    Cele full termice nu trebuie să mai existe.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru