Chinezii inovează: Geely va vinde maşini prin internet

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Faptul că numărul utilizatorilor de internet din China a trecut de 400 de milioane îi face pe constructorii din această ţară să inoveze în materie de vânzări auto.

Esential

420 de milioane de chinezi au acces la internet.

Constructorul chinez Geely se va axa în anii următori din ce în ce mai mult pe vânzarea maşinilor proprii prin internet, oficialii mărcii considerând că economiile pe care le fac adoptând o astfel de măsură sunt foarte mari în comparaţie cu cele realizate printr-o reţea de distribuţie la nivel naţional.

Deşi ideea nu este una nouă, inedit este faptul că Geely intenţionează să construiască modele care să fie vândute exclusiv online, chiar dacă acestea pot fi admirate şi testate în showroom-urile reale. Implementarea unui sistem propriu de vânzare a maşinilor va fi începută prin punerea la vânzare a modelului Geely panda Gleagle pe cel mai mare site de comerţ din China, Taobao.com.

Conform informaţiilor dezvăluite de oficialii chinezi, vânzarea maşinilor se va face în trei paşi: în primul rând, clienţii vor depune un avans de 32.5 euro (288 de yuani) prin internet, aceştia fiind ulterior chemaţi la showroom pentru un test drive. Ulterior, în cazul în care doresc să cumpere respectiva maşină, clienţii pot să o facă din nou online.

Strategia inovatoare a celor de la Geely se bazează mai ales pe faptul că în China se află 420 de milioane de utilizatori de internet, statul asiatic trecând în ultimii doi ani pe prima poziţie pe Glob atât în ceea ce priveşte vânzările anuale de maşini, cât şi la capitolul utilizatori de internet.

via | Autoactu

Comentarii (4)

  • astia au numarat si catelu si purcelu ... si 1000000 de locuitori intr-un oras mic in care sunt 2 calculatoare
    0 3
  • krajla
    Si cum se numeste site-ul. as cumpara si eu vreo 2-3:))
    0 2
  • grozav!
    vbind de spamuri de masini...
    0 2
  • avand in vedere rezultatele de la crash test si siguranta internetului , cine ar cumpara un Geely de pe net ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru