Chinezii pregatesc un nou urmas al gamei Rover

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.04.2009
Chinezii de la SAIC vor dezvalui in curand conceptul N1, ce ar urma sa dea nastere unui nou model in gama constructorului Roewe, urmasul Rover.

Chiar daca majoritatea constructorilor chinezi sunt blamati pentru calitatea indoielnica a modelelor produse si pentru faptul ca sunt experti in a copia designul europenilor, exista si exceptii. Una dintre ele se numeste SAIC, si a devenit celebra in 2004 atunci cand a cumparat drepturile de productie ale modelelor britanice Rover 75 si 25.

Compania chineza de automobile se pare ca nu a abandonat planurile de resuscitare a brandului european, Salonul Auto de la Shanghai urmand sa gazduiasca o premiera importanta in dreptul SAIC, mai precis la standul brandului Roewe. Din primele informatii se pare ca este vorba despre un concept botezat N1, care va da nastere in viitor unui nou model in gama Roewe, brand care a luat nastere in momentul achizitiei drepturilor de productie.

In acest moment, sub sigla Roewe chinezii produc modelul 750, bazat pe vechiul Rover 75 si sedanul compact 550, dezvoltat in Marea Britanie si lansat anul trecut la Salonul de la Beijing.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru