Chinezii pregatesc versiunea hibrida a lui Roewe 550

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.11.2009
Producatorul chinez de automobile SAIC a anuntat ca va lansa anul viitor o versiune hibrida a sedanului Roewe 550.

In conditiile in care Toyota Prius si Honda Civic sunt optiuni hibride destul de scumpe pentru piata din China, constructorul local SAIC a decis sa exploateze acest segment prin lansarea unui hibrid abordabil ca pret.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu numele SAIC, amintim ca producatorul chinez de automobile este cel care a cumparat drepturile de productie ale modelelor britanice Rover, cunoscute acum sunt numele de Roewe.

Primul hibrid din istoria SAIC va fi dezvoltat pe cel mai de succes model Roewe, sedanul 550, care pune in acest moment probleme serioase pe piata chineza mult mai popularului Ford Focus sedan. Noua versiune hibrida va fi dezvaluita in 2010, SAIC testand in prezent trenul de rulare care promite o economie de combustibil de 50%, comparativ cu versiunea pe benzina.

Problema principala este gasirea unui furnizor pentru bateriile care ar urma sa alimenteze motorul electric. Roewe discuta in prezent cu rivalii de la BYD, care au deja un hibrid de serie F3DM, cu companii coreene si europene pentru a gasi o alternativa viabila.

Un 550 hibrid nu este singurul proiect ecologic SAIC, chinezii dezvoltand in prezent si vehicule alimentate la prize.

Comentarii (2)

  • Snitel
    poate sa pregateasca si pe mĂsa ca tot nu le cumparam masinile!
    2 10
  • IMGthis
    noi nu le cumpara, dar chinezi da si chinezii sunt multi... nu-mi plac masinile chinezesti la fel de mult cat nu le-a placut japonezilor de bomba nucleara.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru