Chinezii produc mai multe masini decat germanii

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.07.2007
China a urcat pe locul trei in ierarhia producatorilor mondial de autovehicule, depasind Germania.

China a inregistrat, in 2006, un avans de 30% al productiei locale de autovehicule, peste 7 milioane de unitati, ceea ce plaseaza statul asiatic pe locul trei in ierarhia mondiala de profil. China a depasit astfel Gemania care a inregistrat doar 5,8 milioane de vehicule asamblate.

Intr-un studiu realizat de organizatia americana Worldwatch Institute, intreaga productie mondiala de autovehicule a insumat 67 milioane de unitati in 2006. Primul loc in ierarhia statelor cu cea mai mare productie auto este ocupata in continuare de SUA, cu 10,8 milioane de vehicule, urmata indeaproape de Japonia.

Cota de piata detinuta de China este in crestere rapida, statul asiatic urmand sa devina un exportator important in urmatorii patru ani. Cresterea productiei locale este determinata de majorarea cererii interne, acoperita de firme de stat, care formeaza frecvent companii mixte cu principalii producatori internationali.

Datele au determinat ingrijorare in Germania, stat care se confunta deja cu aprecierea monedei euro precum si cu planurile UE de a limita emisiile de dioxid de carbon realizate de autovehicule.

Potrivit companiei de cercetare B&D-Forecast, Germania va fi depasita pana in 2015 si de Rusia in domeniul productiei auto ºi chiar de India, pana in 2020.

Ferdinand Dudenhoffer, directorul B&D-Forecast, a declarat ca piata auto germana isi pierde importanta, la nivel global. "Pana in 2020, Germania va avea o cota pe piata mondiala similare celei detinute la momentul actual de Marea Britanie, adica aproape 4,4% din vanzarile totale, situatie care va avea efecte negative asupra productiei interne si a locurilor de munca", a mai precizat Dudenhöffer.

Comentarii (3)

  • mdeah...
    deci...chinezii nu vor ajunge la performanta nemtzilor,din contra,ei fac masini putine si bune,pe cand chinezii...
    0 0
  • steamroller
    de ce ingrijorator pt germania?
    de ce ingrijorator pt. Germania? Chinezii (singuri) produc mult si prost... pe cand o masina made in germany e masina nu cutie de conservaasa ca fiecare va alege ce vrea... eu personal ma feresc pe cat se poate de calitatea made in china acolo unde nu este implicata o firma renumita.
    0 0
  • eustace
    idem steamroller
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru