Chinezilor le plac mașinile mari: Jaguar, BMW, Audi și Mercedes au lansat modele cu ampatament mărit

de Bogdan Mirică
Luni, 25.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Majoritatea constructorilor auto premium au lansat în cadrul Salonului Auto de la Beijing variante cu ampatamnt mărit ale unor modele destul de generoase. BMW X1, Audi A4, Jaguar XF și Mercedes Clasa E au crescut în dimensiuni.

Salonul Auto de la Beijing a consemnat o avalanșă de modele noi, unele dintre ele croite fix după gustul clienților din Țara Marelui Zid. Și pentru că aceștia își doresc de obicei sedanuri mari, cu mult spațiu pentru cei de pe locurile din spate, majoritatea constructorilor s-au conformat și au lansat variante cu ampatament mărit pentru o serie de modele care erau deja destul de generoase.

Jaguar XFL

Jaguar XF a primit o variantă L, care crește cu 14 centimetri în lungime și aduce pe locurile din spate încă 15.7 centimetri la nivelul picioarelor. Noul XFL are portiere spate ceva mai mari și o serie de tehnologii noi, printre care ecrane de 8 inch fixate pe tetierele scaunelor anterioare. Tot pe locurile din spate există măsuțe, reglare lombară, și chiar masaj. În partea din față nu lipsește ecranul de 10.2 inch al sistemului multimedia central InControl Touch Pro, care ține legătura și cu un sistem audio Meridian, de 825 watt oferiți de 17 difuzoare.

Comparativ cu modelul standard, noul Jaguar XFL este ceva mai greu cu 200 de kilograme din cauza ranforsărilor necesare. Chiar și așa, XFL va dispune în continuare de motoare puternice, cu până la 335 de cai putere.

Mercedes E-Klasse L

Esential 14 centimetri au mai mult în lungime noile Jaguar XFL și Mercedes Clasa E cu ampatament mărit.
4.81 metri măsoară acum noul Audi A4 L.
18 cm în plus oferă noul BMW X1 cu ampatament mărit la nivelul picioarelor pentru pasagerii spate.
Nici Mercedes nu a stat cu mâinile în sân și a adus la Beijing varianta cu ampatament mărit a noului E-Klasse.
Modelul a crescut în lungime cu 14 centimetri, dintre care 13.5 se regăsesc pe locurile din spate, acolo unde pasagerii vor fi cu adevărat răsfățați. Tot pentru ei, Mercedes include o cotieră îmbunătățită, cu priză pentru USB și cu un spațiu de depozitare iluminat.

Pentru cei cu posibilități financiare, cotiera poate servi și ca suport de încărcare fără fir pentru telefonul mobil, încălzire sau un ecran tactil. Din păcate, Mercedes susține că noua variantă de caroserie nu va depăși foarte curând granițele Chinei.

Audi A4 L

Din ecuație nu putea lipsi nici Audi, care a lansat tot la Beijing și tot exclusiv pentru piața chineză un A4L, cu ampatament mărit. Mașina măsoară 4.81 metri lungime și are un ampatament de 2.91 metri, adică este mai mare cu 4 centimetri decât generația anterioară, disponibilă de asemenea doar în China.

Chiar dacă este ceva mai grea decât versiunile standard, noua generație Audi A4 L este de fapt mai ușoară decât vechiul model cu 110 kilograme. Pentru pasagerii de pe locurile din spate Audi a introdus o climatizare pe două zone, Wi-Fi cu internet 4G, interfață pentru telefonul mobil și un sistem de sunet de 755 watt, semnat de Bang & Olufsen.

BMW X1 ampatament mărit

Urmareste Automarket
Încheiem cu BMW, care nu s-a concentrat pe sedan-uri, ca rivalii săi, și a preferat să prezinte un crossover cu ampatament mărit.
Este vorba despre BMW X1 Long Wheelbase, prezentat tot la Beijing. Varianta chinezească este mai lungă cu 8 centimetri, mai lată cu 2 centimetri și mai înaltă cu 4 centimetri.

Această modificare aduce 18 centimetri în plus pentru picioare și permite înclinare diferită pentru bancheta spate. Portbagajul crește și el și are acum o capacitate cuprinsă între 465 și 675 de litri. Modelul va fi disponibil cu trei motorizări pe benzină, de 136, 192 și 231 de cai putere. Livrările vor începe în lunile următoare.

Comentarii (13)

  • La cat de inalti sunt...
    19 2
  • Daca ei sunt mici si au dotarile mici, atunci macar masina sa fie mare :)))))
    18 1
  • Adevarul e ca nu aveau loc in masini normale...sunt niste uriasi din nastere care au nevoie de spatiu mare la cap si la picioare ca altfel fac cocoasa de la prea mult mers in masina.
    16 0
  • Adrian_68
    Dragilor, chinezii vor multe pretentii ca masinile sa fie mai mari, mai de lux, ce prosti sunt...Asa ceva nu am vazut. Se cred sefii Chinei..
    8 0
  • or fi si ei urmasi de daci si de romani
    7 1
  • american vs chinese
    Americanii sunt minciuna! Tesla de 5 metri, e insuficienta si va scoate 7 metri si 9.999 km autonomie. Un plus de 2 metri, dar nu orice metru, metru avangardist. Mercedes Pullman e deja o compacta prafuita si depasita de Tesla. Asta orice fan adevarat o stie.
    12 2
  • e klasse L pur si simplu ma unge la inima, mini-maybach!
    7 0
  • inexorabil
    Cine ia ȋn derâdere “dotările mici” ale chinezilor? Dar cine poate ști care este particularitatea fiecărui gălbejit? Și chiar de-ar fi adevărat, de-aia s-au ȋnmulțit ca iepurii: le au “sub standarde”.
    9 1
  • @inexorabil adaugare la comentariul tau - https://www.youtube.com/watch?v=tELtlBd4gp0
    3 9
  • @roco, vrei sa ne arati niste desene animate? Stiam eu ca n-ai mai mult de 14 ani.
    8 2
  • @mda family guy este pt adulti mai...
    2 6
  • @roco
    Nu functioneaza chiar asa copilu', adica nu treci peste noapte la statutul de adult, uitandu-te la desene ceva mai serioase :)
    9 2
  • @Liviu mesajul ala l-ai lasat dupa sau inainte sa-ti puna mami masa de pranz?
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru