Chrysler a anuntat o colaborare de trei ani cu NASA

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.04.2010
Chrysler va colabora pentru a doua oara in istoria sa cu cei de la NASA. De data aceasta, cercetatorii celor doua companii vor duce numeroase tehnologii existente la un nou nivel.

La doar cateva luni de la iesirea din faliment si semnarea unei aliante cu Grupul Fiat, consortiul american Chrysler a anuntat o colaborare cu NASA. Colaborarea dintre cele doua parti vizeaza dezvoltarea materialeleor, roboticii, sistemelor radar, bateriilor si tehnologiilor de stocare a energiei. Cele doua companii au mai colaborat in trecut, la proiecte precum Mercury si Apollo, dar si la dezvoltarea unui sistem de navigatie. Fiecare dintre cele doua parti va lucra la aceste tehnologii si inginerii NASA si Chrysler vor colabora pentru reducerea costurilor si imbunatatirea tehnologiei existente. Atat marca Dodge, cat si Ram si Chrysler vor beneficia de noua colaborare cu NASA.

Castigatorul acestei afaceri este corporatia Chrysler, cel putin in materie de imagine, iar NASA va avea de castigat in materie de costuri. Chrysler va castiga si tehnologie utila in viitorul apropiat – respectiv in domeniul stocarii energiei si dezvoltarii bateriilor, care ar putea fi utilizata de partenerii italieni de la Fiat pentru constructia de vehicule electrice.

Chrysler a renuntat recent la programul sau ENVI de dezvoltare al vehiculelor electrice, cei de la Fiat urmand sa se ocupe indeaproape de acest proiect pe viitor.

Fiecare proiect al celor doi parteneri va avea un specialist tehnic de la NASA si un specialist tehnic de la Grupul Chrysler. In 1961, Chrysler a construit rachete Redstone pentru proiectul Mercury, care a trimis primul american in spatiu. Ulterior, primele doua echipaje Apollo au fost trimise in spatiu cu ajutorul a doua rachete Chrysler. Cei de la NASA nu au anuntat exact ceea ce vor realiza de data aceasta cu ajutorul corporatiei Chrysler.

Via | Motori.it

Taguri: Chrysler, Dodge, NASA, Ram

Comentarii (2)

  • schumi
    Chrysler
    Deci incep sa se miste lucrurile si pt Chrysler. Good job!
    2 1
  • vecinul meu are un dodge challenger de asta si i s-a dus transmisia la 45 000 de mile
    mare kkt
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru