Chrysler a înregistrat o creştere cu 16% a profitului în al doilea trimestru

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 30.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chrysler raportează o creştere a profitului net cu 16% pentru al doilea trimestru al anului în curs. Asta înseamnă 507 milioane de dolari încasaţi de constructorul american.

Urmareste Automarket
Grupul Chrysler a raportat o creştere a profitului net cu 16% în trimestrul doi al anului în curs, faţă de perioada similară a anului trecut. Această creştere se traduce în suma de 507 milioane dolari încasată de Chrysler în această perioadă. Creşterea se bazează pe vânzările bune de modele SUV şi pick-up, în special pe piaţa nord-americană.
În total, Chrysler a vândut 479.980 unităţi în acest trimestru, ceea ce semnifică o creştere cu 10%.

Modelele cele mai apreciate de publicul american sunt Jeep Grand Cherokee, dar şi pick-ul Dodge RAM 1500. Sergio Marchionne, preşedintele grupului Chrysler s-a arătat satisfăcut de rezultatele obţinute, dar a declarat că speră că piaţa auto americană să îşi menţină creşterea. 

Esential 507 milioane dolari este profitul grupului Chrysler în al doilea trimestru 2013.
Grupul Chrysler a publicat şi previziunile financiare pentru tot anul 2013. Până la finalul anului, grupul auto american speră să obţină un profit situat între 1.7 şi 2.2 miliarde dolari şi o cifră de afaceri situată între 72 şi 75 miliarde dolari. Pentru 2013, grupul Chrysler îşi doreşte să vândă un total de 2.6 milioane de automobile.

Via autoblog

Comentarii (3)

  • Ar merge si mai bine daca chiar AR SCHIMBA ceva la ei :)
    7 7
  • Despre Marchionne
    Am impresia ca se ocupa prea mult de Chrysler si prea putin de Fiat.
    12 1
  • Antonio
    Fiat e in paragina . Mai cultiva o rosie Marchionne.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru