Chrysler ar putea folosi motoare diesel de la Fiat

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 31.08.2009
Tehnologia Multijet de la Fiat ar putea fi implementata pe toate motoarele diesel ale grupului Chrysler, in urma anularii unor contracte ale producatorului american.

Avand in vedere faptul ca americanii de la Chrysler au renuntat la intelegerea cu cei de la Nissan, pick-up-urile Dodge Ram ar putea folosi motoare diesel de la Fiat. Mai exact, motorizarile diesel ale modelului Dodge Ram, dar si ale altor modele din grupul Chrysler ar putea folosi tehnologia Multijet de la Fiat. Acest pas este logic, deoarece Chrysler ar folosi tehnologie de la noul sau aliat, iar fabricile sale din Statele Unite ale Americii ar ramane deschise pentru productie.

Mai mult de atat, toate motoarele diesel din grupul Chrysler ar putea fi inlocuite de unitati care folosesc tehnologie Fiat. Americanii vor face acest pas deoarece nu mai este avantajos pentru ei sa faca parte din Global Engine Manufacturing Alliance, un joint-venture pe care l-au format pe vremea cand erau partenerii germanilor de la Daimler. Pentru moment, situatia celor de la Chrysler in alianta GEMA nu este clara, dar inlocuirea motoarelor cu unitati Fiat ramane o posibilitate.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Fiat
    Dodge Ram este singurul model pe motorina si are motor Cummins care este proprietatea Fordului. Din orgoliu au refuzat motoare Mercedes si chiar ma indoiesc ca vor accepta de la Fiat chiar daca situatia este mai dura acuma. Populatia vrea un motor local.
    0 0
  • CE FEL DE MARCA MARE ESTE CHRYSLER DACA ii TREBE MOTOARE DE LA FIAT?????????????????
    0 0
  • s
    O marca care vrea sa devina profitabila......ce zici..? bmw lucreaza cu peugeot, opel lucra cu fiat, land rover lua de la peugeot si acum de bmw,....ex pot continua.....la sfarsit totul inseamna bani....si oricum, fiat are motoare mai fiabile decat multi altii care au pretentii .....asa ca.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru