Chrysler ar putea renunta la Dodge Viper si Jeep Wrangler

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Compania Chrysler ar putea renunta la modelele Dodge Viper si Jeep Wrangler.

Chrysler ar putea fi nevoita sa renunte la modelele Dodge Viper si Jeep Wrangler. Cele doua modele nu vor mai fi produse de la sfarsitul anului 2010. Aceasta decizie face parte din intelegerea facuta de Chrysler cu Grupul Fiat. Mai exact, fabrica din Detroit care produce modelul Viper va fi vanduta unui alt producator, impreuna cu dreptul de a produce acest model.

Jeep Wrangler va avea o soarta similara cu Dodge Viper, singura diferenta dintre cele doua fiind faptul ca investitorul care achizitioneaza marca Jeep va trebui sa faca o investitie suplimentara situata intre 550 milioane si un miliard de dolari. Acest amanunt va face vanzarea modelului Jeep Wrangler extrem de dificila, spre deosebire de cea a modelului Dodge Viper, pentru care exista deja clienti.

Cu toate acestea, vanzarea unei marci producatoare de automobile este anevoioasa in aceasta perioada si numerosi producatori incearca fara succes sa isi vanda brand-urile care sufera pierderi. Ford incearca sa vanda Volvo, pe cand General Motors se straduieste sa gaseasca un nou proprietar pentru marcile Saab si Opel, dupa ce a trebuit sa renunte la Pontiac si Hummer.

Ulterior, GM va opri si marca Saturn si va vinde aceste modele sub alta sigla din portofoliul sau.

Via | Insideline

Comentarii (3)

  • Brand Opel
    Opel, brand ce sufera pierderi?!? Cum, un producator de volum, ce vinde aproape 1 milion si jumatate de masini pe an sa sufere pierderi? Acum GM incearca sa vinda Opel, poate cel mai profitabil brand GM pentru nevoia disperata de bani. Parerea mea este ca cei de la GM s-au infruptat ani de-a randul din profitul Opel ca sa-si mentina marcile traditionale demult falimentare, iar sefii sa-si ia primele astronomice. Poate ca GM ar reveni iar la profit atunci cand ar inchide toate frabricile din America, ar renunta la toate marcile si ar ramane doar cu Opel.
    0 0
  • viper si wrangler
    pacat ca trebuie sa le vanda erau modele reprezentative, viperu inca arata sexy (oarecum) iar wrangleru era sigur rival adevarat al defenderului. Imi pare rau pentru Jeep Wrangler dar probabil vor incerca sa faca un deal cum a facut Mercedes Cu G-klasse care se fabrica in fabricile Magna in austria. Nu as vrea ca wrangleru sa dispara si nici Viperu dar ar putea sa fie mai bune, viperu ar putea sa il redezvolte si sa faca din el un concurent pentru Corvette. Poate asta vor face noii propietari ai drepturilor de productie. cine stie.
    Ma intreb ce o sa mai ramana din actualele produse chrysler cand o sa termine FIAT cu ei stiu ca doar chryslerul 300 are planuri de viitor restul modelelor nu prea
    0 0
  • George
    Mercedes
    Detin un Opel si sunt foarte multumit; in ciuda a ce se crede ca este produs nemtesc, doar motorul e nemtesc si poate nici ala, restul e concept american.

    GM nu are pierederi din cauza ca face masini proaste, ci din cauza ca STATUL american nu a sustinut pana acum producatorii americani cu subventii, Nu a pus TAXE la japonezi si europeni.

    Oricum GM o sa fie bine; pe de alta parte Chrysler a luat o mare teapa de la Mercedes care a impus ca interioarele Chrsyler sa fie SUB Mercedes ca sa nu fie concrenta intra grup.

    Charger, Challanger, 300C sunt masini de masini, pierd la vanzare din cauza interiorului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru